„Prillimood on üks pidev ringlus ja trendide kordumine,” teab Semper. „Oleme selles sektoris tegevad juba aastast 1993 ja praeguseks on meist saanud päikeseprillide fanaatikud. Kogu selle aja jooksul olen näinud sarnaseid trende kümneaastase vahega kordumas.”

Nii nagu riiete ja muude aksessuaaride puhul, loob trende juhtiv moetööstus. See, mida näitavad suured brändid moenädalate lavadel, mõjutab suuresti ka seda, mida nii naised kui ka mehed saabuval hooajal oma silmi kaitsma ihaldavad. „Muidugi tuleb arvestada ka Eesti inimesele omase konservatiivsusega ja valitsevaid trende pisut mugandada,” tunnistab Semper. „Jätkub peegelklaasi trend, mis on praeguseks omandanud erinevaid värvivariatsioone – roheline, oranžikas, lillakas, punakas –, aga moekad on ka erivärvilised mudelid, kus sang ja klaas on disainitud omavahel sobivates toonides. Suurtel moelavadel oleme viimasel ajal näinud palju nurgelisust, mida leiab ka Tropicali prillivalikust, kuid Eesti naisele klassikalisema ja kantavama disainiga. Aktsenti on lisatud erinevate detailidega, nagu laineliste sangade või maonaha mustriga.”

Üks saabuva hooaja suurimaid trende on sametiga kaetud raamid või läbipaistva raamiga prillid. Mõnusateks suveõhtuteks leiab Tropicali valikust ka näiteks sini-valged madrusemotiiviga prillid või pisut konservatiivsemale kandjale mõeldud sama mudeli pruunikate toonidega. Kindlasti jätkub ka vintaažilik mood.

Kuidas endale täiuslikke prille valida?

Peale selle, et hindame päikeseprille valides nende välimust ja trendikust, tuleb kindlasti tähelepanu pöörata ka nende kvaliteedile ja standarditele vastavusele. „Esmatähtis on tegelikult üldse silmade kaitse,” teab Semper. „Prillide eesmärk on kaitsta silmi kahjulike UV-kiirte eest. Seetõttu on Euroopa Liidus pandud paika kindlad kehtivad reeglid, millele üks prillipaar vastama peaks. Levitada tohib üksnes päikeseprille, mis vastavad ISO 12312-1 nõuetele. Kõik mudelid peavad olema laborites testitud.” Prille ostes peaksid kindlasti saama lugeda ka infot tootja kohta. Ühtlasi peaks olemas olema tarbijaohutusinfo. Kõik see võib esmapilgul tunduda tülikana, kuid eesmärk on inimesi kaitsta. Tarbija peab saama täieliku kindluse, et tema uued ja ilusad päikeseprillid on kvaliteetsed, kaitsevad silmi ja vastavad nõuetele.

Eesti kaubamärgi Tropical päikeseprillid on hea näide, kuidas kokku on saanud disain, mood ja kvaliteet. Iga Tropicali mudel on disainerite loodud, unikaalne ja eristub tavapärasest masstoodangust. „Prille toodetakse valmis kindel kogus ja konkreetset mudelit hiljem enam kuskilt ei leia,” räägib Semper. „Tropicali prillid on autoritoodang, mitte kiirmoekettide masstoodang ja just seda meie kliendid ka hindavad. Meie juurde on pöördunud kliendid, kes on aastaid tagasi ostnud meilt prillid ja neisse nii ära armunud, et soovivad uut samasugust paari osta.” Kollektsioonide kujundamisel orienteerub bränd klientidele, kes soovivad olla omapärased ja stiilsed, sest Tropicali päikeseprillid on eelkõige aksessuaarid. Valik on lai – klassikast hetketrendideni.

Eestis on lai valik Tropicali päikeseprille saadaval Tallinna ja Tartu Kaubamajades ning suurimates Maximates.

Suurim valik Kristiine keskuse KANELA ehete kaupluses.

Vaata lisa www.kanela.ee

Jaga
Kommentaarid