Oma veinikoha tegemise soov sündis äratundmisest, et vanalinna lokaalides on vein liiga kallis ja suvisel ajal ka liiga soe. Tõepoolest, In Vinos on nagu Deliciaski veinid odavamad kui kuskil mujal südalinnas ning asutus toimibki eeskätt veinipoena, kus saab kaasa osta õigel temperatuuril veini. Kohapeal joomisel lisandub poehinnale 15%, mis samuti kangesti soodus. Klaasiga saab osta kõiki veine, mille hind on alla 250 krooni, ja pudel jagatakse nelja klaasi vahel, et poleks lonkshaaval tilgutamist. Tõsi, istekohti on vaid kaheksa, aga suuremad seltskonnad saavad üürida poeruumi all olevat keldrit. Süüa saab tellida kõrval asuvast restoranist.

Veinivalik on asjatundlik ja seda soovitakse kasvatada 500 eri veinini. Lõpuks ometi olevat muutunud ka Eesti veiniilma jõujooned: Itaalia vein on väga nõutav ja meie "ajalooline" lemmik, Hispaania vein, marginaalne.

"Veinimüük läheb praegu nii hästi, et seda ei osanud oodatagi," kinnitab Aile.

Veinipööning

Juba mõnda aega on suletud August Alopi Veinipööning Viru tänaval. Avatud 1998, pidas see vastu kaheksa aastat. Ikka leidus veinisõpru, kes kõrget korrust trotsides head veini ja peremehe pühendumist jagama tulid. Siiski otsustas August nüüd kurnavas öötöös vahe teha ja pühenduda eeskätt veinikoolitustele, raskuspunkt oli juba ammugi sinna liikunud ning veiniõppureid on aina rohkem.

Loota on siiski, et Veinipööning uue peremehe juhatusel varsti jällegi avatakse.

Tapas & Vino

See nädal jääb viimaseks ka Suur-Karja tänaval asuvale veinibaarile Tapas & Vino. Suurepärase asukohaga avar veinikoht, kus pakuti ka maitsvaid hispaaniapäraseid suupisteid, peab majandusraskuste tõttu lõpetama. Seda asendab Double Coffee. Tapas & Vino oli ütlemata meeldiv vaikne koht, kus erinevalt kõigist teistest Suur-Karja tänava lokaalidest sai segamatult vestelda, keha kinnitada, isegi õlu ja džinn-toonik olid saadaval. Tõesti kahju, et inimesed armastavad vaid paiku, kus on trügimist, möllu ja melu.