Vastava ettepaneku tegi Kõpu piirkonna arendusseltsi Valguskiir juhatuse liige Harda Roosna ning seda toetab ka vallavalitsus.

Eelnõu kohaselt oli üks kohalik elanik nurisenud, et ei tea miks küll nende küla nimi nii koledaks tehti, enne oli -päe või -pä ehk pea, nüüd aga -pe ehk tagumik.

Kõnealune ümbernimetamine toimus 1975. aastal kohanimede reformi käigus ja ka siis oli suuri vaidlusi. Keeleteadlane Marja Kallasmaa väitis mõne aasta eest Harda Roosnale, et vanematel eestlastel ei assotsieerunud -pe lõpp kuidagi tagumikuga. Kallasmaa lisas, et keeleteadlasena teda see ei häiri, aga kui hiidlaste jaoks assotsieerub -pe eeskätt tagumikuga, siis on korrigeerimine mõistetav.

Täiendus: Harda Roosna teatas kolmapäeval Ekspressile, et selle ettepaneku taga on rohkemate inimeste kui tema ja ühe külainimese soov ning ümbernimetamiseks on argumente rohkem kui see, et -peast sai -pe. Suvel 2015 koguti Kiduspe külas peetud Kõpu külade päeval ka allkirju nimekuju Kiduspäe taastamiseks. Roosna kirjutas tookord ümbernimetamise ideest ka artikli maakonna ajalehes Hiiu Leht, mille peatoimetaja ta on. (vt http://www.hiiuleht.ee/2015/07/kiduspe-kiduspae-kula-nimedest/)