Nõmm istus reede hommikul Hollandis lennukile, et ookeani taha lennata. Enne kirjutas ta Ekspressile, et arvestab ees ootava vahistamise, mitmekuulise eeluurimise ning lõpuks ilmselt ka vanglakaristusega.

Skandaali peategelane, kurikuulus Kim Dotcom paikneb Uus-Meremaal, võitleb 2012. aastast enda USA-le välja andmise vastu ja narrib “vabadusvõitlejana” avalikult USA prokuröre ja föderaalset juurdlusbürood FBI.

Nõmm kurtis, et Dotcomi bravuuritsemine teeb talle karuteene. “Ta promob Pirate Bayd ja tegeleb teiste lollustega. Ma ei kavatse lasta sellisel isikul enda tuleviku üle otsustada. Möliseb igal pool ja see pole minu jaoks hea.”

Nõmm oli alates 2012. aastast Hollandis elektroonilisel jälgimisel ning liikumispiirangutega. Piirangud võeti maha detsembris 2014.

Süüdistuse kohaselt teenis Kim Dotcomi kureeritud failivahetuskeskkond Megaupload.com autoriõiguste rikkumise ja rahapesuga üle 175 miljoni USA dollari kuritegelikku tulu ning tekitas USA meelelahutustööstusele pool miljardit dollarit kahju. Nõmm on üks seitsmest süüdistatavast ning esimene, kes USAs arreteeriti. Süüdistuse järgi teenis ta ainuüksi 2010. aastal Megauploadi heaks töötades üle 100 000 dollari.