Kaks nädalat tagasi külastasid maksuametnikud näiteks Raplat, kus kutsuti vaibale kaheksa meistriliiga korvpalliklubi Tyco mängijat ja treenerit. Ükshaaval võeti ette teiste hulgas esiviisiku mehed Rait-Riivo Laane, ­Janar Soo ning Martin Paasoja ja peatreener Aivar Kuusmaa.Küsitlused kestsid kaks päeva, hommikust õhtuni, ning mõnda meest kuulati üle mitu tundi.

Küsitlused kestsid kaks päeva, hommikust õhtuni, ning mõnda meest kuulati üle mitu tundi.

Rapla Tyco klubi mänedžer Jaak Karp (pildil) kinnitab, et ametnikel oli luubi all palkade maksmine.

Karp ei taha öelda, mida ta sellest kõigest arvab. Aga korvpalli kuluaarides on hinnang ühene: ametnikud peedistavad räigelt spordiklubisid, mis võib surmahoobi anda mitte ainult korvpalli-, vaid ka jalg- ja võrkpalliklubidele ning nende järelkasvu treenimisele.

Maksuamet selgitab, et nad teevad lihtsalt oma tööd. Ameti pressiesindaja sõnul ei saa maksuamet nõuda ühtedelt rohkem, teistelt vähem. Kõik peavad seadust järgima.

Maksuameti kinnitusel on menetlus käimas rohkem kui ühe meistriliiga korvpalliklubi suhtes. Probleemid on teravad: vaid kahes klubis makstakse sellest hooajast alates “usutavas mahus” palka. Kahes klubis saavad eestlastest mängijad miinimumpalka ning kolmes klubis ei maksta mängijatele üldse palka. Seaduse järgi ei tohi töösuhte eest stipendiumi maksta.