Popp, kuid ebausaldusväärne tõlkelehekülg ­translate.google.com annab sõna „sundüürnik“ vasteks inglise keeles the suicide bomber.

Anne Merel polegi õigust palka tõsta?

Palgatõusu nimel streikiva Rakvere Lihakombinaadi kohta sahistatakse, et seal kehtib juhtimises nn maatriksstruktuur ning Anne Mere, keda soomlastest omanikud esiplaanile lükkavad, on vaid palgaline patuoinas. Tema ametinimetus on küll juhataja, kuid palgaotsustesse juhataja otseselt ei puutu. Isegi riiklik lepitaja ei saanud aru, kes tegelikult palgaotsuseid teeb, kas Eesti või Soome juhtkond. Kui Ekspress selle kohta küsis, andis Mere krüptilise vastuse: „HKScanil on Eestis juhatus, mis otsustab ja vastutab kohaliku majandus- ja äritegevuse eest. HKScanil on Baltikumis üle 1500 töötaja ning osasid töölepinguid allkirjastab volituse alusel personalidirektor.“

Ahistamislõhe kaitsejõududes

Üheksale protsendile naistest Eesti kaitsejõududes on tehtud ettepanek astuda sugulisse vahekorda, näitab Rahvusvahelises Kaitseuuringute Keskuses esitletud uuring „Women in the Estonian Defence Forces“. Meeste puhul oli samasuguse ettepaneku saanuid vaid kolm protsenti. Küsimusele, kas teid on keegi katsunud või kallistanud olukorras, kus see polnud vajalik, vastas jaatavalt iga viies naine ja iga kahekümnes mees.

Mikk Pärnits solvas vanainimesi ja solvus seepeale ise
Mikk Pärnits 2009 aasta Areeni tulevikutähed

Feministliku Facebooki grupi „Virginia Woolf sind ei karda“ administraatorid esitasid grupi liikmele, valve­nihilist Mikk Pärnitsale ultimaatumi: ta kas palub vabandust vanemaid inimesi ja konkreetselt Nelli ­Kalikovat solvava postituse pärast või lahkub grupist. Seepeale Pärnits solvus ja lahkus grupist.

Pärnits oli oma postituses kinnitanud vanema põlvkonna inimeste kohta, et „üldse ei oleks kurb, kui juhtuks mõnel sellisel autoõnnetus ja nende asemele tuleks tööle mõni inimese moodi olend. Säästaks paljusi kannatusi ja riiklikul tasemel piinlikkust.“

Poliitiku kaebus juhatas keskkriminaalpolitsei veidra leiuni

Reformierakonnaga seotud poliitikud Einar Hinno ja Toivo Kivi kaebasid politseile endise Lohusuu vallavanema Tarmo Tomsoni peale.

Mehed teatasid, et Tomson võis sooritada 2016. aastal Lohusuu volikogu istungil korruptsioonikuriteo seoses ühe krundi detailplaneeringu kehtestamisega. Sama krunt oli kuulnud varem Tomsonile. Kaebajate arvates võis ta anda ostjatele lubaduse detailplaneeringu läbisurumisest.

Keskkriminaalpolitsei tegi kindlaks, et Tomson müüs maatüki juba kümme aastat tagasi.

Üllatuslikult selgus, et detailplaneering algatati suvel 2007, kui volikogu esimeheks polnud mitte Tomson, vaid hoopis tema peale praegu kaevanud Kivi. Pärast seda otsustas politsei, et tegemist on liiga hüpoteetilise kaebusega ja loobus asja edasisest uurimisest.