Ekspress kirjutas eelmisel nädalal, et haigekassat ja sotsiaalkindlustusametit püganud Gadoxi asemel imbus riigi rahakoti peale ettevõte, millel on varjatud seosed Gadoxi omaniku Marko Tilgaga. Tuvastatavate seostena torkasid silma sama tegevusaadress, telefoninumber. Uue ettevõtte omanik Erkko Igatt väitis, et Marko Tilk on üksnes tuttav, kes talle vahel nõu annb. Paistab, et Igatt oli oma väites üsna tagasihoidlik: Ekspressile vihjati, et Tilk on Igatti naise isa ehk äiapapa.

Loot takistab Reinsalu katsetusi
Riigisekretär Heiki Loot.

Riigisekretär Heiki Loot tõmbas vee peale justiitsministeeriumi eelnõule õiguspoliitika põhialustest aastani 2030. „Kummalise mulje jätab eelnõu punkt, mille kohaselt hakatakse õigusloomes korraldama katsetusi,” teatas Loot. Ta jättis justiitsminister Urmas Reinsalu esitatud eelnõu kooskõlastamata, hinnates selle puudulikuks, mõttetuks ja sisutuks.

Ärimees rikkus pokkeripoiste tuju

Hiljuti Nõmmel viis miljonit eurot uue eakatekodu avamisse investeerinud ärimees Igor Pihela andis eelmisel nädalavahetusel korraliku ninanipsu Olympic Park Casinosse kogunenud kahele tosinale pokkeriprofile. Summer Showdown pokkerifestivali kalleimale, 2150-eurose sisseostuga turniirile osteti 24 piletit, aga võidukarika ning ühes sellega ligi 20 000 eurot auhinnaraha napsas just harrastusmängija Pihela. Pihelale polnud vastast ei hiljuti Las Vegases toimunud pokkeri MMil teise koha ja üle 150 tuhande euro võitnud Ranno Sootlast, Eesti malemeistrist Ottomar Ladvast ega ühestki lähiriikide mängumehest.

Kinnisvarakunni Ferrari käis üle katuse
Raivo Riisa.

Viljandi lähistel nädalavahetusel oma töö-Ferrari (jah, Eestis tehakse nüüd töösõite ka sellise pilliga) puruks sõita lasknud Raivo Riisa (62) on tuntud kinnisvaraettevõtja. Tema firmadele kuulub rohkelt kinnisasju peamiselt just Viljandimaal.

Postimees on nimetanud teda kunagiseks Viljandi „vürstiks“ ja Päevaleht oletanud, et mees võis algkapitali saada ebaseaduslikust relvaärist laekunud rahaga. Riisa ise üle katuse rullunud Ferrarit ei juhtinud, vaid sõitis kaasa. Roolis olnud tema sulane.

Mida politsei suvel teeb?

„Suvel kuulatakse pealt, sügisel algavad vahistamised,” selgitab üks kogenud kriminaaladvokaat uurimisasutuste tööd.

Yandexi taksojuht sai tühisõidu eest kinga

Eelmises Ekspressis testisime uut taksoäppi Yandex.Taxi. Üks toimetuse maja juurde tellitud Yandexi juht käivitas sõidu enne, kui klient autosse istus. Klient ei leidnudki lõpuks autot üles, kuid sõit maksis 2 eurot, mille eest juht teenis Yandexilt veel umbes 5 eurot. Pärast artikli ilmumist otsis Yandex juhi üles ja andis talle hundipassi. “Juht alustas reisi ilma reisijata selleks, et teenida sellest raha. See juht on meie koostööpartneri poolt blokeeritud. Oleme väga tänulikud selle eest, kui kõik Yandex.Taxi kasutajad kirjutavad meie klienditeenindusse meie rakenduse kaudu ja edastavad meile infot probleemide ja juhtide ebakorrektse käitumise kohta. See aitab meil ja meie partneritel säilitada meie kõrget kvaliteedi taset,” teatas Yandex.Taxi esindaja.