Kaitseliidu ülem Meelis Kiili kandideeris eelmisel aastal juhtima ÜRO vaatlusmissiooni UNTSO – see on rahutagamisoperatsioon Lähis-Idas. UNTSO pöördus ise Eesti ja Kiili poole ning kutsus teda kandideerima. Eesti toetas Kiili kandidatuuri. President Kersti Kaljulaid ülendas mais Kiili kindralmajoriks, osalt ilmselt ka just UNTSO juhiks pürgimise tõttu. Kiili šansid paistsid päris head, aga ühel hetkel konkursi tingimused muutusid ja tekkis nõudmine, et UNTSO uus juht peab olema naine. Kuna Meelis Kiilil naissoo tunnuseid pole, kukkus tema kandidatuur läbi. UNTSO uueks juhiks sai norralane kindralmajor ­Kristin Lund.

IT-juhtidel usuharidus

Tartu ülikoolis on nii IT-juht Nevil Reinfeldt kui info­turbe juht Tanel Meiel usuteaduste magistrid. Esimesena nimetatu tudeeris religiooniantropoloogiat, teine religiooniuuringuid. Teadjamad seletavad seda nii, et turvaauke pole pikas plaanis võimalik vältida, aitab ainult palvetamine sobiva jumala poole.

Kaheksaprotsendine sosin

Enne jõule hakati Toompeal sosistama, kas kaitsevõimet oluliselt tugevdanud aastatetagune hange võis mõjuda positiivselt ka ametnike A., B., C., D., E. ja F. ning vahepeal rahaliste raskustega maadelnud poliitikute G. ja J. varanduslikule seisukorrale. Jaotamisele olevat läinud kaheksa protsenti tehingu maksumusest, millest peaks jätkuma ka jagajate veel sündimata lastelaste heaolu tagamiseks.

Müüja tegi Petronele tünga

Kivipoodnik Epp Petrone (pildil) kurdab oma blogis, et esoteerikapoodi müüjaks palgatud Tiina, tõmbas tal naha üle kõrvade. Proua Tiina jätnud endast esialgu usaldusväärse mulje, sest oli selge silmavaatega, nägi ingleid ja tõi Petronele tema surnud emalt tervisi. Siis aga tegi Tiina oma kivipoe ning võttis üle ka eelmise töökoha tarnijad. Petrone poele võib see laastavalt mõjuda. „Suure tõenäosusega müün mina oma poe (või selle enamusosaluse) maha ikkagi, kui aeg on küps… arvatavasti sel äsja alanud aastal,“ kirjutab Petrone.

Kui juba suureks hüvitamiseks läheb...

Ekspress pakub välja järgmise rühma inimesi, kellele keskerakondlased saaksid raha taotleda. Kiriku ja VEB Fondis kannatanute kõrval ootab raha ka Mustpeade Gild. Rühmake eesti mehi nimetab end Tallinnas aastasadu tegutsenud saksa gildi järglasteks ja taotleb kompensatsiooni Pika tänava piraka gildihoone eest. Või maja tagasi. Tuntuim mustpea, psühholoogiateadlane Peeter Tulviste suri mullu.

Kui hakata unistama, kellele kõigile Eesti maksumaksja peaks Kremli sigadusi hüvitama, ei tuleks päeval lõppu.