Eesti Washingtoni suursaadiku kohalt enneaegselt lahkuv Lauri Lepik (57, pildil) on välisministeeriumi vaevava alkoholiprobleemi elav kehastus. Kolleegid iseloomustavad teda kui „oma poissi“, kes on alati valmis sinuga koos jooma. Kes sinna punti ei kuulu, sellel on raske teha karjääri. Maailma suurlinnadesse lähetatud diplomaate ­ootab ees mitusada vastuvõttu aastas, kõikjal alkoholi nii palju, kui juua jaksad.

ERM tõmbab driftijaid

Eesti Rahva Muuseumi parklast olevat saanud Eesti driftijate Meka. Öösiti tõusvat sealt kummisuitsu, välguvad tuled ja kostab mootorite möirgamist. Tallinna suurkauplused on oma parklatesse lamavad politseinikud maha pannud just selle mõttega, et driftijaid sealt eemal hoida.

Seli ostis Luminori maja
VÄRSKE MAJAOMANIK: Ärimees Neinar Seli.

Neinar Seli (pildil) ostis juuni alguses ­Toomas Lumanilt ja Natalia Levinalt Luminori panga peakontori Tallinnas Liivalaia tänaval. 14 korrusega hoone soetamine ­ootab veel heakskiitu konkurentsiametilt, sest see toimub kahe firma koondumise kaudu.

Talent tuli kodumaale vargile

Hiljuti naasis Eestisse Soomes ehitajana töötanud ­Maido (40). Politseinikud tunnevad teda vanast ajast sarivargana ega pidanud mehe vahistamisega nüüdki pikalt oota­ma. Mai keskel tungis Maido koos sõbraga terrassiukse kaudu Tallinnas Kreutzwaldi hotelli ning lahkus sealt kahe tolmuimeja ja suure koguse vannitoatarvetega.

Kapo jääb haledalt vahele

Kaitsepolitsei ja keskkriminaalpolitsei tohivad salaja pealt kuulata ja jälitada, aga jäävad vahele poliitikute ja ametnike majanduslike huvide deklaratsioonide lugemisega. Igast deklaratsiooni vaatamisest jääb registrisse jälg maha ehk uuritav näeb, kes tema vastu huvi tundis. Korruptsioonikütid teevad Toompeal lobi, et saaksid lugeda andmeid inkognito.

Praamiühendus Hiiumaaga toimib päriselt?
Hiiuma praamid, parvlaev

Inimesi, kes soovisid läinud pühapäeval parvlaevaga Hiiumaalt mandrile sõita, ootas Heltermaa sadamas meeldiv üllatus. Olgugi et Hiiumaal toimus nädalavahetusel festival Sõru Jazz, ilm oli mõnus ja võis suuremat turistide voogu oodata, mahtusid kõik sõidukid eesoota­vale praamile. Mingit hullumeelset, isegi mõõdukat järjekorras seismist polnud. Kas tõesti on mahukamad parvlaevad ja tihedam sõidugraafik loonud olukorra, kus Eesti riigis mingi asi töötab?

Ahvatlevale seksile järgnes pikem istumine

Seksuaalhuvi alla 14aastaste koolitüdrukute vastu tõi 22aastasele kutile politsei kraesse. Tema suhtes algatati kriminaalasi seoses seksuaalse ahvatlemise ja coitus’ega. Et noormees ei saaks mõjutada neidusid enda kasuks tunnistusi andma, istub ta Harju maakohtu otsusel juba mitmendat nädalat vahi all.

Beerhouse’i keelatud relvad

Politsei leidis jõuka ärimehe Hubert Hirvega seostatud kuritegeliku ühenduse läbiotsimistel tulirelvi. Ekspertiis tegi kindlaks, et need relvad on tsiviilkäibes keelatud. Suure koguse keelatud laskeriistade puhul näeb karistusseadustik ette 5–15 aastat vangistust. Relvi ei leitud mitte kellegi kodust, vaid vanalinna restoraniga Beerhouse seotud ruumidest. Rohkem kui kakskümmend kahtlusalust ootavad nüüd, kellele raske paragrahv kaela riputatakse.

Inglise saatkonna kübarapeolt puudusid Vene saadik ja Ühtse Venemaa sõbrad
TANK VÄRAVAS: Ühendkuningriigi suursaadiku Theresa Bubbeari külalised raudhiiglase ees poseerimas.

13. juunil pidas Inglise suursaadik oma residentsis kuninganna sünnipäeva. Üllatusena olid Pirita-Kose aedlinnas kohal Challenger-tankid ning õhus tiirlesid sõjaväekopterid. Vene suursaadik Aleksandr Petrov, kes elab lähedal Pirita jõe kaldal, aga puudus kuninganna sünnipäevalt. Kohal polnud ka („Kas solidaarsusest?“ naersid kohalolijad) keskerakondliku Tallinna volikogu esimeest Mihhail Kõlvartit ega linnapea Taavi Aasa. Abilinnapea Kalle Klandorf aga oli. Enne Skripali perekonna mürgitamist Inglismaal, milles Euroopa Liit süüdistab Kremlit, pidas eelmine Venemaa suursaadik Juri Merzljakov Briti kuninganna sünnipäeva alati meeles.