Allahwala on Karachist pärit sotsiaalmeediaguru, ettevõtja ja rändur, kes on viibinud ligi 100 riigis. Oma kodumaal pole ta eriti võimusõbralik, teda on peetud lausa välisagendiks.

2010. aasta sügisel esimest korda Eestis käies kuulis ta, et siin saab asutada firma tunniga ning see maksab mõnikümmend eurot. Allahwala asutaski ettevõtte, panustades sinna enda väitel 5000 eurot. Äsja pangas käies sai ta aga teada, et ei saa raha firmast kätte. Pakistanlane kahtlustab, et siinne äripartner tõmbas tal naha üle kõrvade.

Allahwala on e-riikluse fänn ning hingelt liberaal. Oma ligi 5000 Facebooki-sõbra hulgas viib ta läbi mitmesuguseid eksperimente. Näiteks on ta pakkunud tasuta sülearvuteid või telefone pakistanlastele, kes suudavad leida endale läänest teatud hulga Facebooki-sõpru. Kes seda suudab, on hea veenmis- ja müügioskusega ja see on tänapäeval kõva kapital, leiab Allahwala.

Tema järgmine eksperiment on islamofoobia vähendamine Euroopas. „Saatke kõik, kellel on islamiga mingi probleem, minu juurde. Las esitavad oma küsimusi, mitte sõimu. Garanteerin, et nende hirmud taanduvad. Ärgitaks dialoogi. See töötab: dialoogiga ei saa kedagi maha lasta. Perse võib saata, aga see on OK,” räägib Allahwala.

Tema meelest on islamil väga kehv turundus, kõik pelgavad seda. „Tegelikult esindab ISIS islamiusku sama palju kui ristisõdalased kristlust,“ ütleb pakistanlane