Tallinnas, saja meetri kaugusel kerkivast Hiltoni luksushotellist on Jakobsoni tänava põõsastikku telk­laagri üles löönud kümned kodutud, kes naudivad kesklinna mõnusid ühendatuna metsiku loodusega. Ühel ööl käis nende hiidlõket kustutamas tuletõrje, aeg-ajalt on vajatud kiirabi teenuseid. Kohal käinud politsei ütleb, et kuni räuskav kamp väga suurt lärmi ei tee, pole põhjust neid laiali lüüa. Kooli ning 300 kohaga parkla vahetus naabruses päikse käes hullavad bomžid pole ehk kõige viisakam vaatepilt, seda enam, et hotelli teiselt küljelt avaneb vaade Politseipargile, mille kordategemisele kulutas linn ligi miljon eurot.

Ekskursioon odava õlle maale

A Le Coqi tehas Tartus on hädas õllesõpradega, kes on tuvastanud soodsa võimaluse tehase kulul juua. Nimelt pakub firma võimalust viieeurose piletiga teha tuur tehases, mille lõpus saab toodanguga tutvuda. Tehase ajaloo ja tootmisprotsessi nüanssidega soovib järjest enam tutvuda inimesi, kes proovivad ekskursiooni lõpus tarbida kuni 10 pudelit õlut 20 minuti jooksul.

Tõsielunäidendi täiustamine

Arvamusfestivalil Ekspress Meedia laval etendasid laupäeval Anu ja Tõnn Lamp, Indrek Ojari, Ivo Uukkivi ja Elina Reinold doknäidendit “Vanaema vangistamine”, mis põhineb Tartu maakohtus peetud kohtuprotsessil, mille käigus neli kanepi­äri ajanud isikut süüdi mõisteti. Suur oli näitlejate üllatus, kui lavale astus Madis Masing – üks süüdimõistetutest, kes pääses tingimisi karistusega ja keda etendas parasjagu Indrek Ojari. Masing tõi näitlejatele kanepit meenutava potitaime (THC taset keegi kontrollima ei asunud). Päev varem juhtis ta Arvamusfestivalil Eesti Roheliste Erakonna alal arutelu kanepi legaliseerimise võimalustest.

Poliitiline trükiviga

Arvamusfestivali trükitud kavas tekitas eelkõige korraldajate seas suurt elevust üks trükiviga: sissejuhatav tekst teatas, et Arvamusfestival on “poliitilise ambitsiooniga” ettevõtmine. Korraldajad olid tahtnud öelda “poliitilise ambitsioonita”. Kuid ka Merriam-Websteri sõnastik defineerib poliitikat muu hulgas kui arvamusi, mis inimestel on selle kohta, mida valitsus peaks tegema. Sedalaadi poliitilist ambitsiooni pole põhjust häbeneda.

Õiendus

Ain Seppik teatas, et on Autorollos toimunu kohta lugenud vaid meediast ega ole tundnud selle vastu rohkemat huvi, nagu Ekspress kirjutas paar nädalat tagasi. Seppik lisas, et ta ei tunne Autorollo võlapusaga tegelevaid Ingmar Pärna ja Teet Järvekülge ning ei ole nendega kunagi suhelnud.