Kris Haamer tahab São Tomé saarel teha filmi naistevastasest vägivallast ja hakkas selleks Kickstarteris raha koguma. Lühifilm “Elsa Figueira” räägib noorest naisest, kes hakkab vastu oma mehe vägivallale.

GLAMUURNE DIPLOMAATIA

Eesti aukonsulid ja suursaadikud Aasias kogunevad sel reedel luksuslikule kokkusaamisele Tai pealinnas. See toimub ühes Bangkoki kõige uhkemas hotellis St Regis, kus toahinnad algavad 300 eurost. Üritus kestab esmaspäevani, mis on antud vabaks piiramatu poodlemise tarbeks.

TABAMATU KIRJANIK

Maksu- ja tolliametil ei õnnestu kätte saada kirjanik Berk Vaherit. Seetõttu otsib riigiamet teda taga Ametlike Teadaannete kaudu. Vaher peab laupäevaks tasuma 312 euro suuruse võla.

BRÜSSEL KÄSIB SEADUST MUUTA

Eesti peab muutma käibemaksuseadust vääriskivide kaubanduse osas. Euroopa Komisjon ei andnud Eestile luba kasutada erandina vääriskivide puhul pöördmaksustamist. Eesti tahtis rakendada seda alates 1. jaanuarist. Tegemist oli osaga paketist, millega maksuamet soovis võidelda pettuste vastu. Esimene osa paketist käis kulla ja muude väärtmetallide kauplemise kohta.

EESTI KAKLEJA KAOTAS TIITLIMATŠI

Deniss Smoldarevil (24) oli teisipäeval võimalus saada Eesti esimeseks vabavõitluse maailmameistriks. Seda ei juhtunud. Läinud nädalal Ekspressi “Persooni” rubriigis esinenud Smoldarev sai maailma ühe tugevama vabavõitluse ühingu M-1 Global tiitlimatšis oma profikarjääri esimese kaotuse. Ta alistus poolakas Marcin Tyburale esimeses raundis tagantkägistusega.

PALGASÕDURID SÜÜRIASSE?

Kui Läänes on räägitud, kuidas Euroopas elavad islamistid lähevad kalifaadi eest sõdima, siis nüüd tuleb üha enam uudiseid ka nendest, kes lähevad piirkonda vastusõdalastena. Afganistani kogemusega kristlikud sõdurid suunduvad Süüriasse, et jätkata seal seda, mida nad on harjunud tegema. Saades selle eest raha. Kas see võiks olla ka näiteks Helmandist (kus oldigi brittidega lahingukaaslased) läbi käinud Eesti veteranidele hea võimalus jätkata harjumuspärase tegevusega?

ORJARIIK

Värske raporti Global Slavery Index kohaselt elab Eestis orjadena 4800 inimest.