Müstika Indrek Neivelti, Linnar Viigi ja IT-firma Icefire’i loodava finantsäri ümber püsib. Väidetavalt ei kavatse nad turule tuua uut kommertspanka (nagu Priit Põldoja eelmisel nädalal), vaid üleeuroopalise makselahenduse miljonitele inimestele, kel puudub pangakonto või kes seda mingil põhjusel ei saa avada. Suuremaks sihtrühmaks on sisserändajad: poolakad Suurbritannias, türklased Saksamaal jne. Ootame veel kuu-paar, siis rullub uus teenus avalikkuse ees lahti – konkurendiks Transferwise’ile, Western Unionile jt pangavälistele makseteenustele.

Nagu 2.b klass

Marianne Mikko (pildil) ei tahtnud Riigikogus Mark ­Soosaare kõrval istuda. Seetõttu pandi ta Hardi Volmeri kõrvale.

Oravate küberrünnaku saladus

Keskkriminaalpolitsei lõpetas hiljuti Reformierakonna arvutivõrku tabanud küberrünnaku uurimise. Juhtunu tagajärjel oli oravate ühendus internetiga oluliselt häiritud. Uurimise tulemusel selgus, et mingit rünnakut ei olnudki, tegemist oli lihtsalt tehnilise probleemiga.

MühlsI pankrot läheneb

Harju Maakohtus toimub täna (kolmapäeval) esimene istung Koostöö Kogu endise juhi Peep Mühlsi (pildil) maksejõuetuse asjus.

1990. aastatel PR-äris säranud Mühls ei suuda tasuda võlgu, mida ta on võtnud kümmekonnalt rikkalt inimeselt ja kiirlaenukontoritelt. Tänavu on ta teeninud vaid 100 eurot, tema pangaarvetel oli aprilli keskel 17 eurot.

Ajutise pankrotihalduri Andres Hermeti hinnangul on Mühls maksejõuetu. Selle põhjustas hooletu finantskäitumine – Mühls suhtus liiga kergekäeliselt laenude võtmisse.

Eurosaadik solvus

Urmas Paet (Reformierakond) oli valmis Brüsselist Tallinna tagasi pöörduma. Ta lootis saada valitsuses välisministri kohta, kuid Taavi Rõivas andis selle Keit Pentus-Rosimannusele. Paeti kibestumine sai vaid hoogu juurde, kui Rõivas teatas, et ministrikohtade jagamisel oli aluseks poliitiline kogemus. On ju Paet Eesti pikima staažiga minister – ta töötas enne Brüsselisse siirdumist ministrina kümme aastat jutti.

Mõru näoga vaatas toimunut ka Valdo Randpere, kes noolis majandusministri kohta.

President saab valitsusele appi tulla

Kuna möödunud aastal jäi presidendi kantselei eelarvesse kirjutatud raha piirdeaia rajamiseks Kadri­oru lossi ümber kasutamata, on nüüd paaniliselt koalitsioonileppe katteallikaid otsival valitsusel hea võimalus siit kokku hoida. Toomas Hendrik Ilvese talendi austajaid pole vaja enam niivõrd jõuliste meetmetega temast eemal hoida, pealegi – kuuldavasti vallutataks piirdeaed nagunii umbes nelja tunniga.