HEA EESTI LÄTI VIIN?

Põllumajandusminister Ivari Padar peab lähiajal otsustama, milline on õige Eesti viin. Vaieldakse, kas piiritus, millest Eesti viina villitakse, peab olema Eesti oma või sobib ka näiteks Läti piiritus. Minister peab valima, keda kuulata: oma ametnikke, parteikontorit või Livikot? Delikaatseks teeb valiku see, et partei ja Liviko PR-nõunik on üks ja seesama näitsik.

LÄTI LEHED KAVALDASID END KRAAVI

Pärast seda, kui Rootsi Bonnier müüs lätlaste suure päevalehe Diena hämaratele oligarhidele, pole lätikeelsed ajalehed enam lugejale usaldusväärsed. Läti kõige suuremaks ajaleheks on tõusnud venekeelne MK-Latvija (MK – Moskovski Komsomolets ehk Moskva Komnoor). Lehe omanik on sama mis telejaamal PBK. Oma trükiarvu kohta läti ajalehed tavaliselt luiskavad, ütleb värske meediauuring.

NAGU KAKS TILKA VETT: KROSS JA ...

Mõlemad elasid samas majas Kiriku põiktänaval Toom­peal, mõlemad kuuluvad samasse Rotary klubisse, mõlemad sõitsid ringi hõbedase S-klassi Mercedesega, mõlemad liitusid Mart Laari kutsel erakonnaga ja seejärel reetsid selle. Need “mõlemad” on Eerik-­Niiles Kross (lahkus IRList Reformierakonda 2014) ja Tõnis Palts (lahkus Isamaaliidust Res Publicasse 2002).

LONTRUSTEST VEEL KORD

Tänase Ekspressi leheküljel 32 astuvad “aktsiooniga” üles ajateenistusest kõrvale jäänud mehed. Pakkusime seal osalemist ka teater NO99 näitlejale Gerd ­Raudsepale. Ta ütles viisakalt ära, kuid Johannes ­Kerdi väljaütlemine (kus ta nimetas ajateenistuses mittekäinuid lontrusteks) tuletas Raudsepale meelde üht ammukuuldud lugu, kuidas kadunud Ants Paju kunagi vintispäi Jõgevamaa koolilõpetajatele loengut pidas ja soovitas kõigil “kohe kõvasti keppi teha, et lapsi rohkem sünniks”.