Hando Sutter kolib tuleva aasta alguses Eesti Energia uude kõrghoonesse, mis asub Tallinnas Pärnu maantee ja Järvevana tee nurgal. Pressiesindaja sõnul töötab elektrifirma praegu viies kohas üle linna. Uues majas üürib Eesti Energia 14 korrusest 11.

NUTITELEFON PLAHVATAS

Tallinna Gustav Adolfi gümnaasium palub lapsevanematel jälgida laste nutiseadmete õiget kasutamist. Manitsuseks andis põhjust novembri keskel toimunud õnnetus, kus GAGi õpilase taskus plahvatas Samsungi nutitelefon. Laps õnneks viga ei saanud, küll aga said kahjustatud tema riided. Plahvatuse põhjustas telefoni pandud vale aku.

KES SAAB KESKERAKONNA ESINUMBRIKS?

Toompeal sahistatakse, et ega ometi mitte Yana Toom (pildil), kes töötab europarlamendis. Ta sai eurovalimistel rohkem hääli kui Edgar Savisaar.

MINISTEERIUM HOIATAB

Rahandusministeeriumi asekantsler Ivar Sikk kirjutab mitteavalikus mõjuanalüüsis, et kaalutav lapsehoiuteenuse tulumaksust vabastamine läheks vastuollu Eesti maksupoliitika põhimõtetega. Tulumaksu­tagastuse mõjul jääks riigieelarve aastas umbes miljoni euro võrra vaesemaks. Oluliselt kasvaks bürokraatia, sest lapsehoiuteenuse osutajad peaksid hakkama täitma maksuameti uusi deklaratsioone.

KOKKU 200 AUTOT

35 aastat pärast stagnaaja poiste ühe lemmikraamatu “100 autot” ilmumist jõuab lettidele selle teine osa, mis räägib veel sajast autost. Autori Margus-Hans Kuuse teeb omapäraseks asjaolu, et ta tunneb autosid läbi ja lõhki, kuid ei juhi neid.

KIRIKUJUHIL POLEGI PORSCHET

Luterliku kiriku varahaldusfirma juhataja Mati ­Maanas selgitab, et pühapäeval ETV “AK nädalas” näidatud kaader oli eksitav. Kuigi Porsche Cayenne’i näidati samal ajal, kui räägiti kiriku esinduskuludest, ei kuulu kõnealune maastur kirikule, vaid sellega sõidab varahaldusfirma kontoriga samas majas elav daam.

IGOR, HILF UNS!

Saksa keele õpetajate selts pahandab Saksa, Austria ja Šveitsi saalide sulgemise pärast rahvusraamatukogus. Saalides on olnud väljas saksakeelne kirjandus ja perioodika ning seal on toimunud õpilasüritusi. Saksa keele õpetajad saatsid murekirja muu hulgas kultuuriminister Urve Tiidusele ja rahvusraamatukogu esimehele Igor Gräzinile.