Laste turvakodu väärtarvitus

Tallinna Laste Turvakeskus

Tallinna laste turvakodusse tuuakse lapsi väga kummalistel põhjustel. Näiteks tahad teha kodus remonti? Pole probleemi, värvi sees hullavad lapsed viiakse turvakodusse. Või tahad minna Taisse puhkusele? Pole ka probleemi, turvakodu võtab needki lapsed enda hooldada.

Soomlased vajavad kainestusmaja

Kainestusmaja

Tänavu esimese üheksa kuuga on Tallinna kainestusmajas ulualust saanud 211 Soome klienti. Seda on rohkem kui soomlasi, kes vajavad Tallinna saatkonnas konsulaarabi – neid on aastas ligikaudu 150, võrdleb Helsingin Sanomat.

IRLis unistatakse oma Ossinovskist

"Foorum"

Esimest korda reitingute poolest EKRE-le alla jäänud IRLis käivad arutelud, kas erakonna esimees Margus Tsahkna veab erakonna tõusule või tuleks ta järgmisel aastal välja vahetada? IRLikad vaatavad kadedusega sotse, kelle uus liider Jevgeni Ossinovski end jõuliselt kehtestas Sven Mikseri ja Rannar Vassiljevi kahimisega.

Uber teeb Ida Taksole ära

Taksod

Uue ühistranspordiseaduse järgi tohib märtsist alates taksot juhtida ainult B1-taseme keeleoskusega inimene. Juba on kõlanud hoiatused, et seadusemuudatus võib jätta tööta 500 taksojuhti Narvas.

Majandustegevuse registri järgi on kogu Ida-Virumaal legaalseid taksojuhte 355. Sealset turgu valitsevad 5 ettevõtet: Ida Takso (90 litsentsi), Ton Märts (74), Sõprade Takso, Goldtakso ja Seti Takso (kõik umbes 45). Register ei näita, kui paljud juhid vajalikul tasemel keelt valdavad. Samuti pole teada, kui paljud võivad jääda kimpu ühistranspordiseaduse teise nõudega: hea mainega. Litsentsi ei tohi anda juhile, kellel on kehtiv karistus ülekäigurajal liiklusohtliku olukorra tekitamise eest, joobes juhtimise eest, kiiruse ületamise eest vähemalt 41 km/h ja muude rikkumiste eest. Ennustame Uberile Narvas kiiresti kasvavat turgu.

Olümpiavõitja õpetajaks

Kristina Šmigun-Vähi

Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi suusatundidele kavatseb sel talvel kaasa aidata lapsevanem, kes on parim võimalik õpetajanna: kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi. Seda muidugi juhul, kui lumi maha tuleb.