“Eesti Energia ei arenda ega kasuta põlevkivi maa-alust või ­fracking-töötlemise tehnoloogiaid. Meie tegevus pole kuidagi seotud või mõjutatud frackinguga ning vastavate seoste loomine on kahetsusväärne,” ütles Eesti Energia meediasuhete juht Kaarel Kuusk. Ta lisas, et Eesti Energiale kuuluv maatükk asub Vernalist, mis elatubki sisuliselt kildagaasi ja kildaõli tootmisest, paari tunni autosõidutee kaugusel ning firmal on osariigi ja kohaliku omavalitsusega hea koostöö.

Artikkel tõi annetuse

Läinud kuul kirjutas Eesti Ekspress kodumaisest võrkpallist loo, kus spordialaga seotud inimesed pidasid hea sõnaga meeles suursponsor Aadu ­Luukast. Kohe pärast loo ilmumist saabus liidule annetus – Aadu pojalt Indrek Luukaselt.

Eesti juudid sõitsid võistlema

19 Eesti sportlast sõitis sel nädalal Euroopa suurimatele juutide spordimängudele Maccabi. Nagu olümpiamängud ja maailmameistrivõistlused, toimuvad needki iga nelja aasta tagant. Eesti delegatsioon on osalenud võistlustel 1935. aastal, 2007. aastal (Eestile kolm kulda!) ja 2011. aastal (seitse hõbe- ja pronksmedalit). Eestit esindab seekord 5 tennisisti, 1 maletaja, 1 sulgpallur ja 12 futsali (saalijalgpall) mängijat. Mängud toimuvad esimest korda Berliini staadionil – samas paigas, kus 1936. aasta olümpiamängudel juudi rahvusest sportlastel osaleda ei lubatud.

Ukraadina!

Esmaspäeval Pihkvasse Eston ­Kohveri protsessi kajastama saabunud ERRi Moskva korrespondent Neeme Raud (pildil) oli kohal viibinud kõigest tunni, kui kellegi kurjad käed otsustasid tema telefoni pihta panna. Kas sellest saab viimane tilk?  „Siiski teatas Raud lehe ilmumise päeval, et tema akrediteeringut Venemaale on aastaks pikendatud.“

Artiklit on parandatud 30.07, algne versioon viitas fracking tehnoloogia kasutamisele põlevkivitööstuses. Samuti spekuleeris Ülo Jalakas algses versioonis, et Neeme Raud kavatseb Venemaa korrespondendi kohalt lahkuda, mis ei paista hetkel enam olevat aktuaalne.