Ettepanek lõpetada senine koostööleping rahvusvahelise UNICEFiga tuli peakorterist, selgub rahvuskomitee mullu novembris peetud üldkoosoleku protokollist. Lisaks ei tohi MTÜ kasutada UNICEFi logo.

UNICEFi kommunikatsioonijuht Soraya ­Bermejo selgitas Ekspressile, et rahvuskomitee lõpetas tegevuse seoses ­Eestis annetuste vallas valitseva olukorra tõttu. Tema sõnul ei ole UNICEFil enam Eestis ühtegi töötajat ning KOOS LASTE HEAKS tegutseb UNICEFist täiesti sõltumatult.

1995. aastast Eestis UNICEFi asja ajanud Toomas Palu kinnitab, et MTÜ kaudu tegutsedes saab head teha konkreetsemalt ja juhtumikesksemalt, kui võimaldas UNICEFi struktuur. Palu on KOOS LASTE HEAKS juhatuse liige nagu ka Elle Kull. Nad olid ka rahvuskomitee juhid.

Veebilehel unicef.ee on üleval MTÜ KOOS LASTE HEAKS logo ja nimi ning kirjeldus uute tööde-tegemiste kohta. “Jätkame liikumisega “Laste- ja noortesõbralik linn” ja kooliprojektiga “Väike heategu”,” teatab lehekülg ja lubab, et “Mittetulundusühing KOOS LASTE HEAKS, alustab toetuste kogumist konkreetsete Eesti laste ja perede heaks, uue projekti “Väike heategu minu kodukohas” kaudu. [–] Endiselt teeme seda üheskoos sihtasutusega Hea Tahte Saatkond.” Viimati nimetatut tunti varem UNICEF Eesti Fondina.

Toomas Palu sõnul suletakse unicef.ee lehekülg mais. UNICEF tegutseb enam kui 190 riigis ja territooriumil.