„Ma olen korra juba olnud tegevjuht ja tol korral olid mul väga konkreetsed ülesanded täitmiseks, saneerimine ja nii edasi. Olin tol korral isegi kauem, kui pidanuks olema – esialgu käis jutt poolest aastast,“ ütles Väinsalu ja lisas, et tal puudub poliitiline ambitsioon olla jälle samal ametikohal.

Väinsalu töötas Vabaerakonna tegevjuhina 2015. aasta detsembrist 2016. aasta septembrini, ta lahkus erakonnast omal soovil 2017 alguses. Hiljuti astus ta erakonda tagasi ja valiti maikuu alguses erakonna üldkogul taas partei juhatusse.

Väinsalu, kes on viimasel ajal nii Vabaerakonna-siseselt kui ka -väliselt võtnud tuliselt sõna erakonna niru seisu teemadel, arvab, et ülimadala reitinguga parteid – Turu-uuringute ASi hinnangul toetas Vabaerakonda aprillis vaid 3 protsenti valijatest – on veel võimalik päästa.

„Tuleb oma kuvandit muuta, tulla välja jälle algsete sõnumitega, mis viimastel valimistel olid, ning tuua avalikkuse ette jõulisemalt ka uusi asju, millega arutelu käima tõmmata. Vabaerakond peab olema aktiivsem. Viimasel ajal on mindud metsa oma teemadega, retooriliselt väljendudes,“ sõnas Väinsalu.

Eesti Ekspress kirjutas Väinsalust viimati 2016. aasta märtsis, kui kajastati tema firma sekeldusi päästetöötaja ametit pidava eestlannaga, kes pidi halastamatut laenuintressi maksma Väinsalu ettevõttele mitu aastat. Aga viivis üha kasvas ning hüpoteegiks pandud 35ruutmeetrine korter oli naisel käest ära libisemas. Pärast loo ilmumist jõudis naine Väinsaluga kohtuvälisele leppele.