Svet rõhutas, et linnavalitsus alles algatas Kakumäe metsa kaitse alla võtmise. Vastavate dokumentidega saab tutvuda 1. juulist kuni 15. augustini linna keskkonna- ja kommunaalametis, Haabersti linnaosavalitsuses ja linna veebilehel. „Pooleteist kuu jooksul saab esitada kirjalikult ettepanekuid ja vastuväiteid, millele Keskkonna- ja Kommunaalamet vastab kahe nädala jooksul pärast väljapaneku lõppemist. Ettepanekute tegijatele vastatakse korraga seetõttu, et oleks tagatud võrdne kohtlemine ning ettepanekuid saaks tervikuna hinnata. Pärast ettepanekute ja vastuväidete menetlemist ning kaitse alla võtmise määruse eelnõu uuendamist korraldab amet kaitseala teemal ka avaliku arutelu.“

Svet lisas ka, et üks tulevase looduskaitseala vastu võitlejatest vaidlustas kohtus Haabersti üldplaneeringu. Juba viis aastat tagasi esitasid selle kohta halduskohtusse kaebuse Tehnovõrkude Ehituse OÜ, OÜ Cautor, OÜ Infestus ja OÜ TRAX Teenused. Need kõik on seotud Andres Davõdovi või tema lähikondsetega.

Kohus saatis pooled kompromissläbirääkimistele, kuid Sveti sõnul neid ei toimu, vaid Davõdovi leer soovib muudkui venitamist. „Kui kaebajad ei esita 31. oktoobriks oma kompromissettepanekut, taotleme kohtult sisulist kohtuotsust,“ märkis abilinnapea.

SÕDA KAKUMÄEL: Ekspressi lugu metsakaitsjate ja maaomanike kokkupõrkest.

Ekspress kirjutas kaks nädalat tagasi loos „Tallinki direktor ärritas oma villat ehitades valet inimest“, et Kakumäel ühe metsaraja laiendamisest alanud vastuseis looduskaitsjate ja maaomanike vahel viis ideeni võtta kaitse alla Tallinna üks kuumemaid arenduspiirkondi. Kalleid krunte soetanud pered kuulsid äkki, et nad ei tohigi kodusid ehitada, kuigi neil on just elamumaa otstarbega kinnistud.