Kodanikujulguse aumärgiga autasustab justiitsministeerium iga aasta lõpus inimesi, kes on oma käitumise või suhtumisega näidanud eeskuju. Ekspress kiidab valiku heaks ja saadab ka oma päkapikud nende sussi täitma, sest mis sa palja märgiga ikka teed, süüa see ju ei kõlba!

Jelena Šimanskaja. Postitöötaja, kes veenis kontorisse tulnud meest, et kelmid proovivad temalt raha välja petta, ja keeldus tegemast rahaülekannet pättidele.

Liisi Haljaku. Aitas koos sõbrannaga kodust tanklasse põgenenud naist, kelle mees oli läbi peksnud. Liisi andis kannatanule vahetusriided ja öömaja. Hommikul kutsus kriisiabi töötaja, koos soovitasid nad ohvril politseisse pöörduda, mida naine ka tegi. Musternäidis julgest kodanikust!

Tea Närap. Nägi pealt, kuidas üks noormees jalaga peksis kraavis lamavat põhikooli õpilast, ja sekkus kaklusesse. Kui peksja koos kannatanu telefoniga põgenes, võttis Tea porise kannatanu enda auto peale, sõitis peksjale järele ja nõudis telefoni tagasi. Kogu teave juhtunust esitati ka politseile.

Marco Kuusk. Ühel ööl sai politsei väljakutse Kadriorgu. Seltskond noormehi oli kinni pidanud telefonivarga. Nad kuulsid, et keegi karjub vene keeles „Aidake!“. Marco jooksis koos sõpradega vargale järele ja nad pidasid ta kinni. Päti taskust tuli välja näomask, millel suu- ja silmaaugud sees – ta oli ümbruskonnas varemgi tegutsenud.

Kaidi. Tänu Kaidi kahtlusele ja tegutsemisele avastati ühe lapse seksuaalne ärakasutamine. Seda tegi lapse lähedane, kellele on nüüdseks esitatud süüdistus, ja laps on saanud abi.

Kas hiidlased, saarlased ja muumaalased, kellel elekter pikalt ära olnud ning seetõttu midagi elus ja majapidamises väga nässu ja katki läinud, saavad Elektrilevilt ka mingit kompensatsiooni? Või peavad ise lihtsalt sama rõõmsalt võrgutasu edasi maksma?

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk ütles, et pärast tormi arutatakse Elektrilevi ja päästeametiga, kuidas välistada edaspidi selline kaos. Peamine häda tulnud tema sõnul koostöö puudumisest. „Elektrilevi on maksnud kõva kooliraha, aga Saaremaa inimeste arvelt...“

Päkapikk jääb igaks juhuks edasisi sündmusi jälgima ja seekord Elektrilevi sussi täis ei topi.