Hoiatus tehti pärast seda, kui ühest partiist pärit vaktsiini kasutamise järel oli tavalisest rohkem allergiajuhtumeid.

Partiis oli 172 000 doosi vaktsiini. Pole teada, kui palju nendest oli enne teadet juba ära kasutatud.

Suurbritannia tervishoiuteenistus ei soovita GSK poolt toodetavat Pandemrixi-nimelist vaktsiini kanamunaallergikute vaktsineerimiseks, kuna see võib kaasa tuua hingamisšoki või hingamisraskusi (vt www.nhs.uk). Kanamunaallergiat esineb peamiselt lapseeas. Kanamunaallergikutele tuleb hankida vaktsiini Celvapan, mille tootmisel pole kasutatud kanamune.

Tšehhi uudisteagentuur Ceske Novini.cz teatas augustis sealsele tervishoiuministeeriumile viidates, et kõnelused vaktsiinitootja Baxteriga katkesid pärast seda, kui firma ei suutnud anda garantiid oma vaktsiini ohutuse kohta. Kokku ei suudetud leppida ka selles, kes kannab vastutust vaktsineerimise võimalike kõrvalmõjude eest.

Tšehhide umbusk Baxteri vastu on mõistetav. Veebruaris teatas uudisteagentuur Bloomberg.com juhtumist, kus Baxteri USAs asuvast vabrikust saadeti mitmesse riiki, sh ka Tšehhis paiknevasse laborisse testimiseks viirusematerjali, mis oleks pidanud olema nakatatud hooajalise gripi viirusega. Eksituse tõttu sisaldas see aga hoopis elavat linnugripi viirust (H5N1) ja tekitas tõsise nakatusohu. Juhtumile pööras tähelepanu ka Maailma Tervishoiuorganisatsioon.