"Kahjuks ei valitud erakonnas ausust ja otsekohesust vaid see et vassimine ja keerutamine peab jätkuma," sõnas ta.

Samuti erakonda arvustavate avaldustega seoes aukohtusse kaevatud Rainer Vakra puhul piirduti noomitusega.

Keskerakonna teatel leidis aukohus, et Kalle Laanet on kahjustanud erakonna mainet ning tuleks erakonnast välja arvata. Laaneti välja arvamise poolt hääletas 9 juhatuse liiget, välja arvamise vastu 5 juhatuse liiget ning erapooletuks jäi 2 liiget.

Samuti aukohtu pahameele pälvinud Rainer Vakra ütles, et õnneks polnud otsus ühehäälne ning demokraatiat on erakonnas veel säilinud. Küsimusele, kas ta peab võimalikuks, et mõned Keskerakonna juhatuse liikmed ise solidaarsusest Laanetiga erakonnast välja astuvad, vastas Vakra Delfile: „Meil igaühel on olnud oma eesmärgid, põhimõtted ja aated ja igaüks peab selle otsuse ise langetama, aga kindlasti ei tee me seda kiirustades.“

Samuti erkonna siseopositsiooni loetud Ain Seppik ütles otsuse järel, et nüüd tuleb samuti erakonnast välja astumist kaaluda koos lähemate erakonnakaaslastega, kellega ta seotud on. Välja viskamist ta enda sõnul ei karda. "Kas ma paistan teile kartlikuna? Ma olen endine siseminister ja politseijuht, keda ma kardan, Edgar Savisaart või, nalja teete?"

Vaata videost, mida arvasid otsusest juhatuse liikmed Kalle Klandorf, Deniss Boroditš ja Priit Toobal: