Tartus sündinud Mart Avi astus Badass Yukiga lavale umbes neli aastat tagasi. Üpris üllatuslikult võitis see 80ndate lõpu ja 90ndate algusaastate Manchesteri-sound’ist kantud duo bändikonkursi Soundwave.

Võidu tuules valmis ka video loole “Changeling”, mis vilkus ETV eetris järjepidevalt. Režissöör Heleri Saariku tehtud muusikavideo püsis saate “Eesti TOP 7” edetabelis üle kahekümne nädala. Kaks aastat hiljem väljus Vaiko Epliku plaadifirma Mortimer Snerd ridadest Yukide debüütplaat “Black Apple Trip”. Sirvime siia kõrvale veel edetabeleid: kõnealune plaat hõivas Areeni 2011. aasta albumite rivis kümnenda koha. Tähelepanuväärne tulemus, pidades silmas, et kohalikud artistid jagavad tabelit muusikailma tippudega.

Badass Yuki pole aga noore muusiku ainus väljund: käesoleva aasta veebruaris ilmus vinüülplaadil tema sooloalbum “After Hours” (väljaandjaks kohalik plaadifirma Pudru Kuul), lisaks on ta jõudnud lindistada muusikat koos vene underground-muusiku Felix Bondareviga, kes on teinud koostööd tuntud Ameerika psühh-rokk-grupi Brian Jonestown Massacre’iga. Ja lähme edasi: Mart Avi ja Ajukaja (Raul Saaremetsa house-muusika alias) esinesid äsja Peterburis Tallinn Music Weeki partnerfestivalil Stereozima (“Ma ei olegi varem nii suurel laval esinenud!”). Koostöös Saaremetsaga valmib tal selle aasta sees järgmine täispikk plaat. Intervjuu käigus selgub, et ka Badass Yuki sihib oma teist albumit aastasse 2013.

Loe täismahus artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist