Idee eriprogrammi jaoks pärineb Jaak Kilmi ja Arbo Tammiksaare alles töös olevast täispikast dokumentaalfilmist "Nazis and Blondes", mis peaks plaani kohaselt 2007. aastal Eesti, Läti ja Leedu kinodes jooksma hakkama.

Film tegeleb kunstnikuvastutuse teemaga. Autorid küsivad, kas Baltimaade heledapäiseid ja veidra vene keele hääldusega näitlejaid teatud stereotüüpseid rolle täitma valides löödi Balti riikidele igaveseks fašismi kantsi tempel otsaette?

Inimeste alateadvuses pole Teine maailmasõda veel sugugi lõppenud, arvavad filmitegijad, sest kirglikke ja kummalisi emotsionaalseid seisukohavõtte kohtab ka 21. sajandil. Ideoloogiliselt laetud stereotüübid sünnivad üha uuesti, kinnistades nii ka kujutelma eestlastest kui natsidest.

Samas oli näitlejaid, kellele langes osaks ka tõsiseltvõetavaid rolle - Heino Mandri, Ants Eskola, Lembit Ulfsak, Jüri Järvet, Tõnu Aav, Bruno Oja, jt. PÖFFi alaprogrammis "Staarid ja fritsud" tulevad vaatluse alla nende rollid nii siin- kui sealpool "kurjuse joont".

Taevalava ootab pöffijaid 27. novembrist 1. detsembrini iga päev kell 19.00. Linnateatri näitlejate osaks jääb filmide tutvustamine ja üllatuskülaliste võõrustamine. "Teatrinäitlejad" kuulavad üle "filminäitlejaid", vaatajad võivad igal ajal sekkuda.

"Staarid ja fritsud" Linnateatris

27. novembrist 1. detsembrini

"KUNINGAS LEAR" (Režissöör Grigori Kozintsev, 1970)

Eesti näitlejad: Jüri Järvet, Leonhard Merzin

"KEEGI EI TAHTNUD SURRA" (Režissöör Vitautas Žalakevicius, 1965)

Eesti näitleja: Bruno Oja

"MARIANA" (Režissöör Emil Loteanu 1967)

Eesti näitleja: Tõnu Aav

"VAIKNE HOOAEG" (Režissöör: Savva Kuliš, 1971)

Eesti näitlejad: Jüri Järvet, Leonhard Merzin, Einari Koppel, Ants Eskola, Mauri Raus

"LEGEND THIL ULENSPIEGELIST"
(Režissöör: Aleksandr Alov, Vladimir Naumov, 1976)

Eesti näitlejad: Lembit Ulfsak, Ivar Kümnik

Täpsem info: http://www.linnateater.ee/