*

Ping Pong pandi kinni! Ma olen vihane. Ma võin aru saada, et Kaubamaja kontsern tegeleb uuendustega ja likvideerib mittevajalikku või vähepopulaarset. Ma arvan, et kõigis selverites tegutsenud hiina kiirtoidu lett oli eesti toiduäris uuenduslik; mujal nii levinud take-away toiduletid piirduvad pärast Ping Pongi sulgemist ikka armsate eestipäraste salatite, grillkana ja ahjukartulitega. Hiina toit on Tallinnas ju endiselt saadaval, aga hakata kuskile restorani helistama ja nõudma millegi kojutoomist on tunduvalt tüütum ja kallim kui lasta endale muu söögikraami valimise ajal midagi küpsetada või wokkida. Muidugi, Ping Pongi lühike ajalugu on tulvil ebaühtlust, toidu kvaliteedi skandaalseid langusi, mis sõltusid ilmselt koka isikust, seal on ka omanikuvahetus ja muid segadusi.

Oh, kuidas ma tahaksin, et mõne aasta pärast nutaks Selveri juhid kibedaid pisaraid, saades aru oma rumalusest.

*

Valimised lähenevad. Keskerakond on heisanud plakatid, kus mingid tüübid tassivad pappkaste, mis peaks sümboliseerima maksukoormust ja seda, et vaesematele käib maksmine üle jõu. Rahvaliit ütleb muuhulgas, et poliitikute asemel peaks olema spetsialistid. Kas kadunud Koonderakond sama ei rääkinud? Äkki ostsid Reiljanid alanud valimiskampaania põhiideed pankrotivarana koondmeestelt?

Reformierakonna kirjanditest teemal “Mida ma tegin suvel” parem ei räägiks. Ühelt poolt on tore, et nad midagi ei luba, teiselt poolt on Rein Lang puuriida taustal ütlemata hale vaatepilt. Pannud siis mingi vaimukuse, lasknud Langil endal kildu visata. Praegused lihtsameelsed tekstid on vist koopiakirjaniku looming.

Muide, kuulujutt ütleb, et Viimsi vald olla keskerakonnavaba. See pole muidugi kindel, ega sellist asja keegi raporteerima hakka. Ja vaevalt see ka hea on.

*

Raske on kirjeldada midagi ilusamat kui ujumaminek õhtul kella 11 paiku. Lained solisevad vaikselt, sadam hiilgab pea sõbralikult, teletorn sobib orientiiriks, mille järgi kaldale jäetud riided ja jalgratas üles leida. Eesti kliima võib olla muutunud, aga mitmes kuum suvi järjest harjutab inimesi uue ja kuurortliku olukorraga. Ja see on parem kui lõputud vihmasajud ja jahedus. Ikka veel ei kuku asju diivanite taha, kas see pole mõnus!