AS Elementare sündis oktoobri alguses. Äriregistris on tema tegevusalaks märgitud finantsteenused, välja arvatud kindlustus ja pensionifondid. 300 000 euro suuruse aktsiakapitaliga ettevõte jaguneb võrdselt kolme asutaja vahel. Elementare taotleb Euroopas kaubamärgikaitset muuhulgas arvutisüsteeme, tarkvara, elektroonilisi rahaülekandeid ja internetipangandust puudutavates kategooriates.

Hansapanga endine aktsionär Jüri Mõis ütleb, et Neivelt rääkis talle poolteist aastat tagasi, et ta kavatseb trügida valdkonda, kus toimetab teiste hulgas Transferwise. “Ma ütlesin talle, et ära minuga arvesta. Ma ei soovi sinna kindlasti oma nina pista.”

Mõisa arvates lahendavad nn revolutsiooniliselt uued finantsteenused (nagu Transferwise) suurepäraselt probleeme, mida ei ole veel õnnestunud defineerida. "Mina, kui rahandusega kokku puutunud inimene, tean, et õige rahandus on see, et mul ei ole lihtne maksta. Ei mingit mobiilimakset, Transferwise’i… Ei saa olla nii, et muudkui kanna ära. Selline võimalikult lihtsalt enese vaeseks tegemise mõtteviis ei saa edu tuua. Mina teen makseid ühest kohast. Istun kodus arvuti taga, võtan seifist kalkulaatori. Ma ei taha mingeid mobiilimakseid! Kui olen ära ja keegi tahab raha, ütlen: oota järgmise nädalani."

Jätkub homses Ekspressis