Romantiliseks tüübiks nimetamine keelatud

Tallinna töövaidluskomisjon otsustas, et Nordea Bank peab lõpetama suurkliendihaldurina töötava ja sealset ametiühingurakukest juhtiva Hannes Veskimäe diskrimineerimise ning maksma juhtunu eest 300 eurot kahjutasu. Panga esindaja nimetas Veskimäed kolleegide ees „armsaks romantiliseks tüübiks“, mis Veskimäe hinnangul oli mõeldud tema kui ametiühingu usaldusisiku positsiooni õõnestamiseks. Lisaks võrdles pangajuht Veskimäed Nelson Mandela vangistajatega – kumbki ei tea, mida nad teevad. „Tööandja ei ole kummutanud töövaidluskomisjoni kahtlusi võimalikust diskrimineerimisest,“ seisab otsuses.

Ojuland ei saagi olla rahvusekspert

Kristiina Ojuland

Kristiina Ojuland (pildil) sai rohkelt kriitikat, kui ei osanud eelmisel nädalal ETV saates „Vabariigi kodanikud“ öelda teise saatekülalise, Hiiumaal sündinud mustanahalise Carli rahvust. „Kahjuks või õnneks pole ma ekspert,“ teatas poliitik. Ojuland ei pidanudki teadma, millisest rahvusest noormees on, sest iga inimene määrab Eestis oma rahvuse ise. Vaid laste puhul määratakse rahvust ema rahvuse järgi.

Inimeste puudus lõpetab lambakasvatuse

Tänavu aasta ajakirjaniku tiitli pälvinud Nils Niitra Postimehest kavatseb lõpetada lambakasvatuse, millega ta on tegelenud aastaid. „Maal ei ole enam inimesi, kes oleks võimelised lambaid talitama, kui on vaja viibida kusagil mujal kui siin, talus. Maal ei ole enam isegi mitte inimesi, kes teaks, mida kujutab endast loomade talitamine,“ põhjendab ta oma otsust. Niitra sõnul on tal uttesid 70 tuuris.

Kui suur kahju on suur?

Riigikohus otsustas teisipäeval võtta menetlusse kohtuasja, kus BLRT Grupi väikeaktsionärid eesotsas ­Mihhail Gnidiniga nõuavad firmas erikontrolli seoses kahtlusega, et osa ettevõtte varast on kanditud välja OÜga Ökoloog tehtud tehingute kaudu. Riigikohus peab nüüd andma vastuse, kas 212 000 eurot on ikka piisavalt suur kahju erikontrolli tegemiseks.