Hoovi viiva raudvärava juures kustutab üks üleni mustas ning ehteis kätega hipsterlik habemik sigareti. Suundume läbi hoovi maja tagumisse tiiba, kus on vaid kaks korterit.

Kentsakas lift (põrand seisab paigal, kuid seinad liiguvad) viib ülakorrusele ja avaneb otse luksuslikku elupaika. Mees ütleb, et valis seda hoolikalt: mida nurgatagusem ja vaiksem koht tema serveritele, seda parem.

Korteris on köök, magamistoad, pesuruum – nagu igas kodus. Aga ka värelevad monitorid seintel ja IT-spetsid töölaudade taga nokitsemas.

See on üle ilma tuntud häkkeri Ralph Echemendia valdus. Kuubal sündinud ameeriklane, keda tuntakse „eetilise häkkerina“ (The Ethical Hacker), jagab e-residendina juba alates kevadest aega Tallinna ja Los Angelese vahel. Ta on nõustanud NASAt, Google’it ja Microsofti ning Hollywoodi muusika- ja filmitööstureid. Hoolitsenud ka Edward Snowdenist rääkiva filmi käsikirja tõetruuduse eest ning esinenud suurtel konverentsilavadel.

Nüüd ehitab Echemendia Eestis salapärast mobiiliäppi Seguru, mis peaks avama meie silmad nutimaailmas ning päästma meid inimliku lolluse hävitavate tagajärgede eest.

Kuidas sa Eesti leidsid?

Tulin ühel päeval siia lihtsalt vanalinna vaatama. Olen suur keskaegse ja renessansiarhitektuuri fänn. Armusin sellesse paika jäägitult. Naudin kõike, sealhulgas inimesi, IT arengutaset, maksundust. Siin on mu firma Seguru peakontor.