Omaani pealinna Muscati uue rahvusvahelise lennujaama avamiseni 20. märtsil on jäänud napilt nädal. Senist, 1970ndatel ehitatud ja üsnagi võidunud terminali asendama hakkav uus terminal on 580 000 ruutmeetrit suur ning loodab hakata teenindama 12 miljonit reisijat aastas; arv, mis peaks tulevikus kasvama 48 miljonini. Et vältida järjekordi passikontrollis, juurutab Omaani sultanaat ka uue e-viisa süsteemi ning lennuvälja põhikasutaja Oman Air, kes jäänud teenimatult suurte rivaalide Emiratesi, Etihadi ja Qatari varju, plaanib lähikuudel lisada oma lennuparki 30 tuliuut Boeing 737 MAX lennukit.

Radissoni hotellipere ahvatleb 120 000 ekstrapunktiga

Radissoni, Park Inni ja veel mõningaid vähemtuntud hotellikette koondav püsikliendiprogramm Radisson Rewards pakub enne 30. juunit ettevõetavate hotelliööbimiste eest kuni 120 000 lisapunkti. Suurima preemia teenimiseks peab keti hotellides ööbima 20 ööd ning broneeringud tuleb teha enne 15. aprilli.

Amsterdami ekstaatilised reoveed

Euroopa linnades korraldatud uuringute kohaselt sisaldab Amsterdami kanalisatsioonis ringivoolav heitvesi suurtes kogustes MDMAd ehk ecstasy’t. European Monitoring Centre for Drugs and Addiction tegi samalaadsed testid 19 Euroopa riigi 56 linnas ning narkolemb Amsterdam skooris jääkvete kontsentratsiooni valdkonnas teistest peajagu kõrgemalt – 230,3 mg mõõtühiku kohta (teiseks jäänud Zürichis võrdluseks vaid 81,2 mg ja Helsingis ainult 29,6 mg). Enim kokaiini leiti Zürichi ja Barcelona torustikes, metamfetamiin oli enim esil Budweisis ja Brnos, amfetamiin Berliinis ja Dortmundis. Väikseimad uimastiprotsendid mõõdeti Ida-Euroopa suuremate linnade kanalisatsioonivõrkudes.

Ettevaatust: väljapressimised Manila lennujaamas

Filipiinide pealinnas on lennujaamaturvajate ohvriks langenud viimastel kuudel juba tosinaid pahaaimamatuid reisijaid. Lemmiktrikk on turistide kohvrisse relvi või laskemoona sokutada, nad seejärel tollis vahele võtta ja keelatud esemete transportimise eest kopsakas trahv sisse nõuda. Sel aastal on ainuüksi Manila politseile laekunud vähemalt 30 kaebust sedasorti röövimispraktika asjus, mida kohalik rahvas „tanim bala“ nime all tunneb. Reisijatel soovitatakse äraantav pagas lennujaamas juba enne reisile registreerimist hermeetilise plastikaadiga kinni pitseerida.

Mida süüakse 17 tundi kestval lennul?
MENÜÜS: Pošeeritud muna lehtkapsa, halloumi juustu, pistaatsia pähklite, seemnete ja seesamiseemnekastmega.

Austraalia Qantas tegi teatavaks menüü, mida hakatakse pakkuma 24. märtsist toimimahakkaval ülipikal Perth-London otsereisil. 17 tunniseks õhusõiduks pandi söögikaart kokku Sydney ülikooliteadlaste abiga, et aidata reisijatel hakkama saada erinevate ajatsoonide läbimisega kaasneva jet lag’iga, dehüdratsiooni, lennuhirmu ja reisiväsimusega ning võimaldada neil pika reisi jooksul ka optimaalselt pisut magada. Menüüsse on kaasatud palju niiskuserohkeid ja kergestiseeditavaid toiduained ning teatud kellaaegadel välditakse terava chilli-pipra ja muu pikantse kraami kasutamist. Äriklassis pakutakse näiteks sojakastmega tuunikalasalatit, Aasiapärast lõhet nuudlitega, väherasvast loomaliha, juurikaid, puuvilju ja munarooga. Turistiklassi reisijad saavad valida hautatud köögiviljadega biifsteegi ja kanaroa vahel, lisaks kalorivaene dessert.

Joogikaardil on muuhulgas esindatud pro-biootiline ingveri-sidruni limonaad, värsked mahlad(ärkajatele) ja kuum kakao (unetutele).

Norwegian pürgib Kanadasse

Hiljuti Argentiinasse lennud avanud odavlennuliin Norwegian tahab tuilevikus hakata lendama ka Kanadasse, hetkel oodatakse plaanile Vahtralehemaa lennundusvõimude heakskiitu. Konkreetseid stardipaiku ja sihtkohti firma veel avalikustanud ei ole. Norwegian kasutab Atlandi ületamisel Boeing 737 ja Boeing 787 Dreamliner tüüpi lennukeid.