Kranaat sõlmis 2014. aastaks lepingu Igor Mangi koera Sulfaga, kes hakkab olulistel hetkedel tulevikku ennustama.

Märtsi ja mai vahel saab -Jürgen Ligi hakkama -millegagi, mis ajab endast välja kõik huvi-grupid ja saab arvamusliidritelt -teravas toonis noomida. Andrus Ansip on samal ajaperioodil jätkuvalt ülbe ja Rein Lang on endiselt paha peal.

Poliitikas hakkavad pinged tõusma aprilli algusest. -Loobitakse pori ning tekib mitu skandaali, mis tunduvad kõigile väga tähtsad, aga millest hiljemalt augustiks ei mäleta keegi midagi.

Jaanipäeval sõlmitakse -palju uusi tutvusi, kusjuures vaid osa neist lõppeb kaklusega.

Suvi on liiga lühike, sügisel kooli minnes selgub aga, et koolis pole õpetajaid ja allesjäänud teenivad liiga vähe raha. Ansip on endiselt ülbe ja Lang on ikka paha peal.

Sügisel pildistatakse naeratavat Jürgen Ligi.

Nädala sõnad:


Nibufaktor – Online-ajakirjandusest tuntud nähtus, mille kohaselt erootilise ja kollase
sisuga materjalid tõusevad loetavuse -tabelites esikohale, jättes sisukad ajakirjanduslikud -artiklid punase tule staatusesse.

Endlit tegema – Endli tegemine ehk -eneka tegemine ehk selfie tegemine ehk nutiseadmega enda pildistamine kogub ühe -kiiremaid tuure ja vaimustab üha rohkemaid -inimesi. Ellen DeGeneres tegi Oscarite jagamisel -staariendli koos Brad Pitti, Julia Robertsi ja teistega. Äsja tegi ameerika koomik Jimmy Kimmel naljaendli koos perekond -Clintoniga. -Uudistest loeme, et poolmaratoni läbinud naine tegi endast iga miili läbimise järel -spordiendli ühe seksika meespoolmaratoonariga. Ja nii edasi ja nii edasi. Ilma endlit tegemata ei oleks sind nagu olemaski!

Libapüksid – Püksid, millega poisid SAPTKi juhi Varro Vooglaiu sõnu tänavatel ringi käivad. Vooglaid on märganud, et selliste -pükste kandmine on muutunud juba massiliseks ning et noorte poiste rõivaesemete omadusteks on veel see, et neid kantakse rebadel ja neist on ka parima tahtmise juures raske
mehelikkust välja lugeda.

Mugavuspagulane – Uudissõna, mille lansseeris Eesti Rahva Muuseumi direktor Tõnis Lukas. Terminiga tähistab Lukas inimesi, kes hiljaaegu Eestist lahkunud on või plaanivad seda teha. Nende inimeste puhul ei ole tegemist selle lainega „mis läks aastal 1944. Need on mugavuspagulased, kes praegu lahkuvad. Osalt ka lodevuspagulased“.

Sisserändaja poeg – Eksrahandusminister Jürgen Ligi poolt kasutusele võetud väljend, tähistamaks sisserändajate teise põlvkonna meessoost esindajaid.

Sahin

АНСИП, ВЕРНИСЬ!

Kui teatati Taavi Rõivase -saamisest peaministriks, läks veri -keema ka venekeelsete netiportaalide -kommentaariplatside kundedel. Paljudes postitustes igatseti -Ansipit tagasi.

Me jääme sõltumatuks.

Enamik võimuparteisid peab meid oma vaenlasteks. Meie printsiip on: kõigile pasunasse, ja võrdselt, jäädes samas õrnaks, heasüdamlikuks ja jõhkraks. Üheaegselt.

Hans H. Luik

OSALUSEKSPERIMENT: Kaks nädalat elu 200kiloses kehas


Vatiini, porolooni ja padjatäidisega täidetud kehakumerused mõjuvad tõepäraselt. Mu keha on kadunud.

See on suur (mõõtude järgi on mu riiete suuruseks 8XL) ja palav. Esimestel päevadel tundub, nagu oleksin kogu aeg saunas.

Kallutan oma keha vasakule küljele. Jalg liigub diagonaalis välja-poole. Astun. Keha vajub paremale -küljele. Parem jalg liigub diagonaalis -välja. Astun. See on mu uus ja ootamatu -liikumisviis.

„Naljakas, kuidas sa kohe oled adapteerinud paksude inimeste liikumisviisi,“ imestab keegi.

Teate. Paksudel inimestel pole „oma liikumisviisi“. See on ainus moodus, kuidas selliselt vormitud keha liikuda saab. Ja see moodus tähendab, et ma olen kohutavalt aeglane. Mitte ainult kõndimine – liigutused on harjumatud ja aeganõudvad.

Laura Mallene

Mõiste „sisserändaja poeg“ viis valitsusest Jürgen Ligi. Väljarändajaid „mugavuspagulasteks“ nimetanud Tõnis Lukas pääses kergemalt. Steven
Seagal
ei pääsenud oma Venemaa poliitikat toetavate avalduste tõttu meie riikigi. Peep Ilmet pidi kirjutama seletuskirja „Taandujate“ sõnade kohta, kuid laul siiski kõlas laulupeol. „Молоко“-sildiga piimapakke pole ka veel demonstratiivselt jalge alla hakatud trampima, hoolimata Indrek Hargla
boikotiüleskutsest. Sõnavabadus lõi äreval ajal kõikuma, kuid püsib.

Allar Tankler, Sulev Vedler

Tüngaküsimus ajas riigikogulastel juhtme kokku


Kahe päeva jooksul uurisin rahvasaadikutelt, mida nad teavad divesinikmonoksiidist (DVO). DVO on tavaline vesi. H2O, kaks vesiniku aatomit ja üks hapniku aatom, siit ka nimetus. Värvusetu, lõhnatu, kõige levinum aine maakeral. Ometi arvas mitu riigikogulast pärast meie jutuajamist, et suudab selle keelustamise riigikogus läbi suruda.

Igor Gräzini silmad löövad kahtlaselt särama. „Kurrraat... Kõlab nagu keemiapomm!“

DVOd tajub Gräzin murettekitava probleemina. Tema hinnangul peab Eesti olema valmis koguni epideemiapuhanguks. Päriselt?!

Erki Nool (pildil) ütleb minu lühikese sissejuhatuse peale, et ­hüppab meie paati. Divesinikmonoksiid on gigantne probleem, millega tuleks tema hinnangul kohe tegeleda. „Kui ühe keemilise ühendi tõttu sureb Eestis poolsada inimest aastas, on viimane aeg tegutseda,“ leiab Nool.

53 surma aastas? Jüri Jaansoni arvates oleks tervise­ametil ammu aeg sekkuda. Siim ­Kiisler soovitab aga pöörduda keskkonnakomisjoni.

Kristjan Pihl