Santiagos viimasel ajal toimunud ulatuslikud rahutused ei ole tavaturistile ohtlikud arvab travelpulse.com. Kuigi USA ja mitme teise maa välisministeeriumid on sellesse riiki sammude seadmise eest hoiatanud ning kohalik valitsus suisa eriolukorra välja kuulutanud, on reisijate hulgas populaarsed sihid, nagu Atacama, Rapa Nui ja Torres del Paine Rahvuspark, endiselt kõigile ja alati avatud. Siiski palutakse arvestada kohalike lendude ja busside hilinemisega, mis tuleneb protestiavaldustest pealinnas.

IAG ostab miljardi eest Air Europa

Juba viit lennufirmat (Iberiat, British Airwaysi, Aer Lingust ning lühi- ja pikamaa odavlennuliine Vuelingut ja Levelit) omav IAG on teatanud, et soetab 1 miljardi euro eest Hispaania lennufirma Air Europa, mis lendab 69 sihtkohta peamiselt Euroopas ja Ameerikas. Mullu 100 miljonit eurot tulu teeninud Air Europa kuulub praegu Skyteami, kuid paigutatakse ilmselt oneWorldi kuuluva Iberia brändi alla, kui tehing teoks saab. Kui konkurentsiametnikud Madridi lennujaamas ning laiemalt Euroopa – Ladina-Ameerika suundadel konkurentsiseisu oluliselt muutvat tehingut läbi ei lase, on IAG lubanud Air Europale 40 miljonit eurot kompensatsiooni maksta.

Reisidiilid

CHINA EASTERN: edasi-tagasi lennud Londonist Aucklandi alates 439€ veebruaris ja märtsis. travelgenio.com

QATAR AIRWAYS: edasi-tagasi lennud Belgradist Kuala Lumpurisse äriklassis alates jaanuari lõpust maini alates 1251 €. supersaver.no


Lennufirma jättis 47 kõhuhaiget Aafrikasse

Kui lennufirma TUI sai haisu ninna, et osa reisijaid on saarel olnud kõhutõves, korraldas pardapersonal Manchesteri suunduvas lennukis ülekuulamise ja saatis arsti juurde läbivaatusele kõik, kes möönsid, et olid haiged olnud. Hiljem paigutati ligi poolsada reisijat, kelle hulgas oli ka reisipäevaks juba tervenenuid, hotellidesse uut lendu ootama või suunati oma sihtpunkti ümberistumisi kasutades.

Thomas Cook Scandinavia alustab uuesti

Hiljuti pankrotiämbrisse sattunud Suur­britannia reisihiiglase Thomas Cooki Skandinaavia oksake on valmis tänu kolmele sponsorile uuesti alustama. Pankroti üle elanud firma tuleb tagasi turule nime all Sun Class Airlines. Uue reisipoe panid elama Norra Strawberry Group (40% aktsiatest), Rootsi investeerija Altor (ka 40%) ning Briti päritolu TDR Capital 20 protsendiga osaluses. Reise hakkavad müüma ja vahendama Skandinaavia eri reisikorraldajad, emafirmast alles jäänud, tehniliselt korras lennukid, mida on kokku kaheksa, lähevad taas kasutusse.

Saksa valitsuse rahaga jätkuvad vähemasti esialgu ka Thomas Cookile kuulunud Condori lennud, sellal kui pankrotistunud reisihiiu brändi on ostnud 12,7 miljoni euroga ära sootuks kolmas osapool, Hiina hiidkontsern Fosun, kellele kuulub juba varasemast näiteks Club Medi reisiäri.

India keerleb lennujaamade ehitamise pöörises

INDIA VAJAB LENNUJAAMU: Lennujaam India pealinnas New Delhis. 


India valitsus teatas, et kavatseb lähima viie aasta jooksul ehitada vähemalt sada uut lennujaama, sest riik vajab majanduse kiiret arengut, vahendab Bloomberg. Ilmselt sai India särtsu Hiinast, kus otsustas valitsus, et aastaks 2035 peab suurriigi territooriumil olema 200 uut, hästi tegutsevat lennuvälja.

Lenda ka sina, Ivo Schenkenberg!

Atlanta hiiglaslikus Hartsfield-Jacksoni lennujaamas oma lendu ootavad reisijad maigutasid suid, kui ooteruumi ilmus surmrahulik, keskaegse rüütli vormis mees. „Kuidas ta küll selle koliseva raudrüüga turvakontrollist läbi pääseb, metallist kiiver peas?“ arutasid kaasreisijad omavahel.

Väljaande The Express teateil oli Atlantas toimunud sci-fi ja teiste fantaasiažanrite fänne ühendava DragonConi ühingu kokkutulek, mis oli ilmselt raudse riietusstiili põhjuseks. Turvaröntgeni läbis õilis rüütel tavariietes, riietus seejärel uuesti oma kostüümi ja lendas kulmugi kergitamata minema.

Himachal Pradeshis ei maksa tuututada

India on värvikas ja kärarikas ning sealsed autojuhid ei kõhkle oma tulemistest ja minemistest pideva pasunatörtsutamisega teada anda, kuid vähemasti lumiste Himaalaja mägede naabruses paiknevas Himachal Pradeshis on võimudel lärmist kõrini ja tuututamine nüüdsest karmide trahvide ähvardusel keelatud. Mürareostuse keelustamiseni viis kampaania, millega alustati mullu augustikuus.