ROGD on lühend ingliskeelsest terminist rapid onset gender dysphoria. ROGDist rääkijad väidavad, et teismeikka jõudvaid noori (eriti tüdrukuid) mõjutatakse sotsiaalmeedia, videote ja blogide kaudu sugu vahetama ning et kuna seda juhtub väikestes gruppides justkui äkitsi üheaegselt, võiks seda nimetada nakkushaiguseks, sündroomiks. Niisiis kiire (rapid) algusega (onset) soosegadus (gender dysphoria – soodüsfooria on olemas ka eestikeelse terminina).

Madis Tammekese postitus jutustab kehvas eesti keeles loo „särava ja väikse tütre“ teekonnast õnnetu transinimeseni. See algavat poisilike riiete kandmisest, internetis transsoolisusest rääkivatele lehtedele sattumisest, videote vaatamisest ja lõppevat hormoonravi nõudmise, soovahetuse ning oma vanemate vastu pööramisega. Et lõpuks avastada, kuidas see kõik oli hetkeline meeltesegadus, aga siis on juba liiga hilja.

Kokkuvõttes tahab keegi Madis Tammeke teile öelda: teie tütardele tehakse internetis massiliselt ajupesu, et nad sugu vahetaks ja lõpuks teie vastu pööraks.