Uuritav kuritegu toimus tänavu 19. oktoobri varahommikul Ääsmäe-Hageri teel, kus auto alla jäi 14aastane koolitüdruk. Lapsele otsa kihutanud Volvo V70 lahkus pärast kokkupõrget sündmuskohalt.

Kiirabi toimetas tüdruku Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Ta oli saanud viga, aga mitte eluohtlikult.

Politsei sai autojuhi mõne tunni pärast kätte. Selleks osutus 23aastane Ragnar.

Noormees oli napsi võtnud, kuid mitte kriminaalses joobes.

Harju maakohus võttis Ragnari kaheks kuuks vahi alla. Tema puhul kehtib täielik suhtluskeeld, mis lubab tal lävida ainult oma advokaadiga.

Ragnari range kohtlemise põhjus on prokurör Diana Helila poolt esitatud kahtlustus. Selle kohaselt sõitis Ragnar tuttavale tütarlapsele tahtlikult autoga otsa, soovides ohvrit tappa.

Varem pole Ragnarit millegi kriminaalse eest karistatud. Prokuratuur leiab, et politsei kogutud andmed noormehe harjumuste ja autoõnnetuse asjaolude kohta „annavad aluse karta uute kuritegude toimepanemist“.

Täieliku suhtluspiirangu kehtestamist põhjendab prokuratuur ohuga, et „kahtlustatav võib mõjutada tunnistajaid, kui talle anda võimalus nendega suhelda“.

Ragnari kaitsja advokaat Karine Nersesjan peab õigeks oma kliendi viivitamatut vahi alt vabastamist. Ta ütles vahistamise arutelul kohtus, et Ragnar ennast tapmiskatses süüdi ei tunnista ning räägib, et tüdruk jooksis ise autole ette.