2. Electronic avantgardeposting

3. Playboi Carti Stummyposting

4. Listening to Playboi Carti DOES make you a genius

5. Mumble Rappers Anonymous

6. Rap memes-mostly carti

7. >implying music is good

8. Bobby Shmurda’s Missing Hat

9. Kanye West lyrics posted randomly

10. Wicked, like woah vicky

Ega nimetatud polegi klassikalises mõttes väljaanded, vaid Facebooki grupid ja kommuunid. Valdavalt postitavad nad naljakaid meeme, ogaraid küsitlusi ja napakaid üleskutseid, aga kuidagi on tõesti läinud nii, et olen vist nende haardes aktiivsemalt kui näiteks Pitchforki.

Lisaks sellele, et need subkultuurse nähtuse Weird Facebook alla paigutuvad küljed lõbustavad mind, saan ma sealt infot uutest huvitavatest plaatidest, lugudest, artistidest, uudistest ning artiste kirjeldavat infot. Saan tundma nende „hinge­elu“, saan otsest tagasisidet ja kiireid reaktsioone. Nende külgede sisu pole vaid meemi-postitus, vaid ka inimeste kommentaarid nende all – uued lingid, lisainfo. (Kusjuures kasutajate meeleseisund ja omavaheline läbi­saamine on üle võlli naljade puhul heatahtlik ja sõbralik.)

Eks mul ole endiselt komme pikemaid ja põhjalikumaid materjale avaldavaid muusikaväljaandeid lugeda. Aga – küsisin endalt hiljuti – kas ma teeks seda, kui mind ajakirjandus ei huvitaks ja ma ise infot sünteesima ei peaks?

Mõistagi püsivad meemigrupid päris ajakirjandusest saadud info baasil, ning mul ei ole ka ettekujutust, et ühiskonnaeluga kursis olemiseks piisaks näiteks gruppide Leftist Memes ­Because Reading Das Kapital Is Hard ja Sad Screenshots ­Taken Out of Context liikmeks olemisest. Kuid ­grupi Electronic avantgarde­posting™ sisule viidatakse ka juba traditsioonilises ajakirjanduses (jah, eks ta ole tõsisem ka). Ning aastal 2016 loodud Bernie Sanders’s Dank Meme ­Stashi huumorigrupi asjus on arutletud, kas see grupp võis olla hooandjaks sellele, et Sandersist üldse presidendikandidaa­t sai. See pulbitsev ja elus meemindus liigutab poliitikat. Ulatub niisama killuviskamisest kaugemale. Küsige Ruuben Kaalepilt, kui mind ei usu.

Eks see võib rääkida minu ja Lääne maailma mandumisest, aga kui tänapäeval sünnivad pophitid äpis TikTok, miks ei pruugi siis muusikaajakirjandus liikuda Weird Facebooki.