PPA valis katsealaks Viimsis Aiandi tänava, mis on tiheda liiklusega ning mida kasutatakse iga päev tööle, kooli ja lasteaeda minekuks. Tänaval võib sõita 40 km/h piirkiirusega, kuid autojuhid sõidavad seal sageli kiiremini.

Aiandi tänavale paigaldas PPA kaks silti. Katseala alguses seisab silt kirjaga „Usaldame, et sõidad siin 40 km/h“ ja teelõigu lõpus silt „Aitäh, et saime sind usaldada“.

Veel enne siltide paigaldamist mõõtis politsei samal teelõigul autode sõidukiirust. Keskmiselt ületati lubatut 10 km/h võrra ehk pisut üle 50 km/h.

Mõõtmistulemused, mis saadi ajal, kui autojuhid silte nägid, üllatasid politseiametnikke positiivselt. Esialgsetel andmetel vähenes 20päevase testperioodi ajal keskmine sõidukiirus 6 km/h.

„Analüüsime mõõtmistulemusi veel põhjalikumalt, et välistada võimalikud muud mõjud, kuid esmane pilt on väga lootustandev,“ ütles PPA innovatsiooninõunik Elari ­Kasemets Ekspressile.

Teistel tänavatel selles piirkonnas keskmine kiirus samal ajal ei vähenenud. Seetõttu võib arvata, et autojuhtide hoogu ei mõjutanud ilmastikuolud, vaid ühe tegurina ikkagi usaldustsooni sildid.