Nädala anekdoot

Juku ütles nooremale vennale: „Mängime jõule. Mina olen jõuluvana, sina oled kingitus ja ma annan sind ära.“

„Meie valitsus on rahvaga koos! Meie valitsus tõstab erakorraliselt pensione!“ selgitas kanakostüümis Ratas kolmele ehmunud Kanada turistile.

Kiik uuris Rataselt, millega ta tegeleb. „Tead, otsustasin tulla jälle inimeste sekka. On hea selgitada inimestele riigielu detaile ilma meedia moonutava kõverpeeglita,“ seletas Ratas.

„Kust sa kanakostüümi said?“ uuris Kiik.

„McDonald’si laost laenasin. See kostüüm tehti uue kanaburgeri reklaamimiseks ja oli väga edukas, kanaburger müüs nagu loom. Ma siis mõtlesin, et tuleb olla rahvalik ja inimestele lähedane, miks mitte tõmmata omale kanakostüüm selga,“ rääkis Ratas. Ta märkas kolme mööduvat last ja hüppas nende poole.

„Tere lapsed! Kas te teate, kes ma olen? Ma olen Jüri Ratas. Kas te teate, kes on Jüri Ratas? Ei, ma ei olnud see mees, kes näosaate eelmisest hooajast esimesena välja hääletati. Ei, ma ei ole see „Kättemaksukontori“ ohmu politseinik. Kas te tõesti ei tea, kes on Jüri Ratas? Jüri Ratas on selle valitsuse peaminister, mis kasvatab ühiskondlikku sidusust ja hoolib kõigist Eesti inimestest. Nüüd minge koju ja rääkige ka oma vanematele, et Jüri Ratas on see peaminister, kelle ajal langes õlle hind ja pension tõusis päris mitu eurot,“ rääkis Ratas lastele.

Kiige juurde naastes nentis Ratas, et eks ole ka väljakutseid. „Kõige raskem on poisikestega, kes arvavad, et kanakostüümis inimesele jalaga tagumikku andmine on hirmus naljakas. Kui sa küsid, kuhu mu ihukaitsjad kadunud on, siis nad läksid neid poisikesi taga ajama. Aga üldiselt on inimeste reaktsioon väga positiivne. Inimesed on tänapäeval poliitikast väsinud, nendeni jõudmiseks tuleb teha pingutus, ei saa lihtsalt istuda superministeeriumis ja saata pressiteateid. Pealegi annab kanakostüüm praeguse ilmaga päris hästi sooja. See on palju mõnusam kui mantlit kandes pastakaid jagada. Soovitan seda sullegi, neil oli laos veel mitu kostüümi,“ rääkis Ratas.

Siis märkas peaminister kahte pensionäri ja juba ta lippas tiibu lehvitades ja kaagatades nende juurde, et meelde tuletada erakorralise pensionitõusu imet ja seda, kes nii hea asja Eesti pensionäridele loonud on.