Nädala anekdoot

Keskerakondlased omavahel.

„Peaministril pole üldse mune!“

„Tal on helmed.“

Enne jõule varastati Youtube’ist üle saja tuhande Edgar Savisaarest tehtud filmi „Ülestõusmine“ video alla pandud laigi. Varguse menetlemiseks on alustatud kriminaalasja, kadumaläinud laikide leidjale on pakkuda vaevatasu.

Netipettus viis mehe panga vastu kohtusse

Raplamaa mees Arvo kandis Uganda internetikelmide arvele 1,5 miljonit eurot, uskudes, et ugandalased teenivad talle Kongo riigivõlakirjadega spekuleerides 18% aastatootlust. Kodupank teavitas Arvo juhtumist keskkriminaalpolitseid, mis algatas kriminaalasja.

Kui Kodupank teavitas pettusest Arvot ja soovitas maksed lõpetada, sai Arvo kurjaks, ütles, et Kodupanga enda fondid ei teeni isegi poolt nii suurt tootlust ja nad on lihtsalt kadedad, et ugandalased on neist paremad. Arvo jätkas maksete tegemist ja ei soovinud politseiga suhelda.

Kui Kodupank lõpetas Arvo ülekanded Ugandasse, viis Arvo oma raha Hoiupanka ja jätkas ugandalastele raha saatmist. Samuti kaebas Arvo Kodupanga kohtusse, sest Kodupanga tegevuse tõttu jäi tal 100 000 eurot Ugandasse saatmata ja nüüd nõuab Arvo Kodupangalt Harju maakohtu abil saamata jäänud intresse.

ERR kaaperdas hanke

Teisipäeval sai politsei teate, et ­ERRi-nimelisse grupeeringusse kuuluvad mehed kaaperdasid Läänemerel seilanud hanke ja juhtisid selle Väinamere saartestikku. ERRi grupeering nõudis hanke eest riigieelarvelise rahastamise suurendamist, ähvardades vastasel juhul hanke Riigihangete Vaidluskomisjoni abil Väinamere põhja lasta.

Mees ei viitsinud vangi minna

Neljapäeval Viru vanglasse vangi minema pidanud Artur jättis sinna minemata, sest pidas vanglat mõttetuks kogemuseks, mis talle midagi ei anna. „Tutvusin vangla päevakava, huvitegevuse nimekirja ja teiste kasutajate arvustustega ja pean ütlema, et isegi ajateenistus oli mõistlikum kui vangla,“ rääkis Artur.

Ta pidi olema vangla ukse taga neljapäeva hommikul kell kaheksa. Sinna ta aga ei jõudnud. „Mulle meeldib hommikul kaua magada. Pool kaheksa vaatasin kella, aga uni oli magus ja ma ei viitsinud üles tõusta. Kui kella üheksa paiku ärkasin, otsustasin teha kõigepealt kohvi ja võileivad ja seejärel hakkasin savu tegema.

Kella 12 paiku tulid relvastatud politseinikud, surusid mu maha ja panid käed raudu. See oli valus ja väga alandav. Seejärel viidi mind Viru vanglasse ja öeldi, et vangi mitteminemise eest saan uue karistuse,“ seletas Artur nördinult. Artur lubas kaevata Euroopa kohtusse, et vangi panek rikub ta õiguseid.