„Hektolani esialgne plaan oli liuguste tootmine. Turul tundus olevat veel täpselt üks vaba koht. Ehitusbuum oli tulekul, ehitus ümberringi käis ja vajadus garderoobide järele aina kasvas. Oma esimesed liuguksed panime kokku kodus rõdul, sest tootmishooneid meil veel ei olnud. Naljana sai ka esimesele kliendile lubatud, et kui ustel saab kümme aastat eluiga täis, siis ta võib tasuta uued uksed saada. Kümne aasta möödudes selgus, et uksed töötavad ikka veel ilma probleemideta ja klient ei soovinud vahetust.”

Ainult liuguste tootmisest ei tulnud midagi välja, sest kliendid soovisid saada Hektolanilt täislahendusi. Nii täiendati masinaparki ja hakati pakkuma nii kodudesse kui ka äripindadele muudki eritellimusmööblit, mida toodetakse siiani. Nüüdseks on suur osakaal sellest köögimööblil, kuid ükski klient ei pea nende juurest tühjade kätega lahkuma. Minema ei saadeta klienti ka siis, kui too soovib hoopis vannitoa või elutoa mööblit või erinevate seinapaneelide lahendust. Siit koorubki välja firma filosoofia.

„Kõige tähtsam on meile klient. Peame oluliseks personaalset lähenemist igale kliendile, kuigi võib tunduda veidi bürokraatlik, et me telefoni teel kliendile hinda ei ütle, vaid soovime pigem kohtuda. Iga klient on meile kulla hinnaga ja me peame aru saama, mis on tema soovid. Parim tunnustus on see, kui klient pöördub meie poole tagasi lausega, et on meilt tosin aastat tagasi mööbli või uksed tellinud, on ikka veel toodetega rahul ja soovib nüüd uue tellimuse teha. Võime öelda, et meie missioon on luua midagi kauakestvat ja jäädavat,” räägib Kullerkupp.

Klaas, mis annab elule avaruse

Firma teine valdkond on klaasvaheseinad, nende hulgas akustilised siirdseinad. Kullerkupp ütleb, et töötas varem aknaid tootvas ettevõttes ja klaas oli talle armsaks saanud. Ta ei soovinud klaasist kui ehitusmaterjalist kuidagi loobuda. Õige ruttu sai aga selgeks, et sadu meetreid kaubanduskeskuste klaasseinu paigaldada ei paku pinget ja nii jäädi klaasi puhul pigem erilahenduste peale.

„Oleme teinud nii klaaspõrandaid kui ka klaastreppe, nii kaarseinu kui ka peegellagesid. Klaas on väga korrektne ja paindlik ehitusmaterjal. Klaasist näeb läbi, klaas on just see materjal, mis annab avarust, klaas jääb ajast aega ikka klaasiks. Klaasi võib kasutada nii interjööris kui ka eksterjööris. Klaasiga saame heli summutada, kuid säilitada valguse, saame eraldada kontoris ennast kaastöötajast, kuid on võimalus säilitada silmsidet. Samuti saame klaasiga kaitsta end tuule, vihma ja päikese eest, klaas võib olla kuulikindel ja takistada ka radioaktiivseid laineid. Klaasi kasutamisel ei ole piire,” räägib Hektolani juht.

Kuid mida kliendid siiski eelistavad?

„Eelistused muutuvad ikka koos ajaga, koos trendidega. Kuigi nagu ütlesin, on klaas ajatu, kuid ka selles valdkonnas on efektseid arenguid. Mööblis muutuvad materjalid, disain, tehnoloogia. Kui alustasime, oli tippude tipuks materjal nimetusega wenge ja kõrgläikevärv, praegu on võib-olla inimesed ise rohkem loovamad ja vabama mõttelennuga,” mainib Kullerkupp.

Kolmanda suunana tegutseb Hektolan suitsueemalduse ja tuleohutusautomaatika valdkonnas. Siia alla kuuluvad ka valguskatused ja -kuplid. Hektolan on aegade algusest peale pidevalt oma tootevalikut täiendanud ja muutnud seda vastavalt Eestis rakendatud tuleohutusseadusele ja -normidele. Tehnoloogiline areng, millega tuleb sammu pidada, on olnud ka selles turuosas kiire. Kuna tuleohutus ja tuletõke on eluliselt oluline teema, siis soovib ettevõte pakutavate süsteemide ja materjalide nomenklatuuri veelgi täiendada.

Hektolan on oma 15 tegevusaasta jooksul näinud erinevaid aegu. Kui 2008. aastal suure masu ajal paljud ettevõtted oma tegevuse lõpetasid, oli ka Hektolan võlglaste tekkimise tõttu nurka surutud. Õnneks oli sõpru, kes ettevõttele appi tulid, ning tänu sellele saab Hektolan aastal 2020 üsna väärikat sünnipäeva tähistada.

„Oleme jätkuvalt seda meelt, et oluliselt suuremaks kasvada me ei plaani. Meile meeldib nišitegevus, meeldib just see kollektiiv, kellega koos tööd teeme – neid inimesi võib usaldada ja neile loota. Trendidega püüame ikka alati kaasas käia ja oma tooteid vastavalt sellele ka uuendada. Kuid nagu juba mainisin, meie fookus on ikka meie kliendid ja nii jääb see alati,” mainib Kullerkupp.

Hektolan

Lõuna tee 10

Järveküla küla, Rae vald

+372 664 4720

info@hektolan.ee

hektolan.ee


Jaga
Kommentaarid