Rahandusminister Martin Helme võtab riigile lahkel käel nõudeid kaela. Eelmisel nädalal kostis minister, et apteegipidaja Margus Linnamäe nõue Eesti Vabariigi vastu võib kujuneda 100 miljoni euro suuruseks. Mille eest? Selle eest, et apteegipidaja ise pole hakanud täitma viis aastat tagasi välja kuulutatud seadust...

Eelmisel korral ähvardas rahandusminister riiki 125miljonise nõudega vendade Sõnajalgade poolt. Selle eest, et Sõnajalad pole ehitanud oma tuulikuid kinnitatud projektide kohaselt ja seetõttu pole elektrituulikutel vajalikke lubasid.

Miks rahandusminister selliseid kahtlaselt lopsakaid nõudeid üldse reaalseks kipub pidama? Kust riik raha võtaks?

Aga muidugi noore Helme poolt Danske pangale esitatavast nõudest. Oma USA-visiidi päevil kilkas rahandusminister sotsiaalvõrgustikus, et Eesti saab Danske pangalt Vene raha pesemise eest miljard eurot trahviraha. Sealt jätkub nii Linnamäele, Sõnajalgadele kui gei-lesbiliikumistele.

Valmis sätivad end ka miljonärid Ida-Viru õliväljadelt. Viru Keemia Grupi aktsionärid eesotsas Priit Piilmanniga hoiatasid peaminister Jüri Ratast, et nad esitavad kopsaka nõude, kui ei saa kavandatava rohepöörde tõttu oma investeeringuid tagasi teenida.

KSS asendus Xiga

Endise majandusministri Urve Palo juhtimisel on kasiinoketi Fenikss nimes lätipärane lõpp värskelt asendunud universaalsema, kuigi mitte palju eestipärasema Fenixiga.

Viirus elektrijaama kallal

Eesti Energia osalusega põlevkivielektrijaama ehitamine Jordaaniasse takerdus paariks nädalaks, sest sealsed võimud ei andnud Hiina päritolu ehitajatele viisat. Põhjuseks soov tõkestada koroonaviiruse levimist.

Advokaatide pereheitmine

ADVOKAADID OMAVAHEL: Ellex Raidla tegevjuht Ants Nõmper (vasakul) ja Marko Kairjak.

Eesti suurima käibega advokaadibüroo Ellex Raidla loobub reeglist, et nad ei paku kaitseteenust kriminaal­asjades. Büroo loob spetsiaalse grupi valgekraelises kuritegevuses kahtlustatavate klientide aitamiseks. Uut üksust asub juhtima advokaat Marko Kairjak. Seni käibelt neljandas advokaadibüroos TGS Baltic töötanud Kairjak võtab sealt kaasa ka peotäie kolleege.

Magus tapmisähvardus

Viimase Kroonika kaanel õitses Katrin Lust. Telesaatejuht teatas lugejatele mesimagusa naeratusega: „Mind ähvardatakse tappa!“