Alates 27. jaanuarist saab Tallinna ja Helsingi vahel sõitval Viking XPRSi kiirlaeval kajutitesse siseneda digitaalselt. Eelduseks on, et check-in tehakse Viking Line’i äpis, saadud QR-kood avab lisaks sadamaväravatele ka kajutiukse. Laevafirma rõhutab sammu keskkonnasäästlikkust, sest nii on võimalik kokku tõmmata tavalisest plastist uksekaartide kasutamist.

Koroonaviirus kärbib lennukompaniide kasumiootusi (ja teenindust)


IATA värske hinnangu kohaselt lõikab viirusepuhang Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas tegutsevate lennukompaniide aastatuludest vähemalt 27,8 miljardit dollarit, kusjuures kõige valusama löögi saavad Hiina kompaniid, kelle tulud langevad 12,8 miljardit. Kui viirus laieneb pandeemiliseks, on lennuliinide kaotused mõistagi ennustamatult suuremad.

Rahalistes raskustes Hongkong Airlines on sulgenud Hongkongi lennujaamas oma lounge’i ja loobus 19. veebruarist viiruse tõttu lennukites pleedide, ajakirjade ja toidu jagamisest. Reisijad saavad nüüdsest vaid vett – turistiklassis topsikese, äriklassis aga pudeli.

Reisidiilid

AIR SERBIA: edasi-tagasi lennud Helsingist Tiranasse alates 115 € aprillist oktoobrini.
skyscanner.fi

GULF AIR: edasi-tagasi lennud Moskvast Mahésse Maldiividel alates 382 € maist novembrini. gotogate.at

TURKISH AIRLINES: edasi-tagasi lennud Milanost, Berliinist, Amsterdamist ja mujalt Kuwait Citysse alates 131 € aprillist juunini.
skyscanner.at