Praegu näiteks on liidu juhatuse seitsmest liikmest kehtivad volitused vaid kahel: Janis Kaalul ja Raul Jeetsil. EALi president Ari Vatanen pole äriregistri järgi üldse juhatuse liige.

Nõudele allakirjutanud leiavad, et liidu liikmetele ei ole selge, „millistel alustel on liit kasutanud ja käsutanud oma vara, kas tehingute tegemisel on juht­organite otsused ja otsuste registreerimised kajastatud vastavalt MTÜ seadustele ning liidu põhikirjale. Analüüsi vajavad Liidu meetmed huvide konflikti välistamiseks.“

Nõudele alla kirjutanute hulka kuuluvad säärased tuntud tegelased nagu Urmo Aava (­Rally Estonia peakorraldaja), kunagine rallisõidu suursponsor ­Oliver ­Kruuda (ME3 Motosport.comi esindajana), liidu endine peasekretär Arno Sillat (Eesti Mootorispordi Muuseumi looja, vasakpoolsel pildil), mitmekordne Eesti meister autode ringrajasõidus Raimo Kulli, üks Eesti tuntumaid autospordikohtunikke Karmo Uusmaa ja rallikrossisarja eestvedaja Valdur Reinsalu.

Üks allakirjutanutest mainis, et liidus on asjad kinni jäänud 2013. aastasse ja kuigi tahet on palju, on liikmete juurdepääs otsustele raskendatud. „Kõik liikmed peaksid olema võrdselt hoitud ja informeeritud,“ märkis ta.

EALi üks praegusi juhte seostas nõuet Rally Estonia korraldamise pärast puhkenud tüliga. „Urmo Aava tahab liitu üle võtta,“ pahvatas ta.