Eestlastegi hulgas populaarse Qatar Airwaysi kliendid peavad arvestama, et Hiinast, Indiast, Taist, Sri Lankast, Lõuna-Koreast ega Filipiinidelt Euroopasse lennates ei ole neil enam võimalik Qataris pikemalt peatuda. Doha kaudu lubatakse reisida ainult neil, kes lennujaamas vaid järgmisele lennule ümber istuvad. Keelunimekirjas, kust tulijaid (ja võib-olla ka kuhu minejaid) maale ei lubata, on ka Egiptus, Iraan, Iraak, Liibanon, Nepal, Pakistan ja Süüria.

Piire kindlustatakse ka mujal. Iisrael on teatanud, et kõik riiki saabujad peavad kaheks nädalaks minema karantiini, Vietnam on aga tühistanud viisavabastuse Taani, Norra, Soome, Rootsi, Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa ja Hispaania kodanikele.

Venelased hakkavad Soome rongis kraadima


Helsingi ja Peterburi vahelises Allegro kiirrongis mõõdetakse reisijail nüüdsest palavikku. Meedikud on vene poolelt ning haiguskahtlased võidakse Peterburi saabudes suunata tõsisemasse kontrolli. Rongisõit kahe metropoli vahel võtab aega vaid 3,5 tundi.

Põhja-Iirimaale kevaddžässi nautima?


Iirimaa põhjaosas toimub 7.–11. maini taas selle piirkonna suurim muusikafestival – Derry Jazz and Big Band Festival, mis on ajaloos arvult üheksateistkümnes. Läinud aastal osales üritusel umbkaudu 70 000 inimest, kes mõnusat õhustikku ja head muusikat silmanähtavalt nautisid. Ainus, mida Derrys napib, on hotellimajutus, kuid kohalikud üürivad igal nurgal tube välja ja sportlikumad fännid toovad seljas kaasa telgid ja magamiskotid. Tänavu on peaesineja 80. aastate muusika ikoon Marc Almond ja lisaks temale astuvad üles Mr Wilson’s Second Liners, Hypnotic Brass Ensemble, Motown Gold ja Kitty La Roar. Derry tänavatel ja väljakutel on esindatud kõik muusikastiilid: rock, blues, sving ja pop (niisiis mitte ainult džäss).

IranAir keeras Euroopale selja


Pärsia rahvuslik lennufirma IranAir teatas, et tühistab määramata ajaks kõik lennud Euroopasse, viidates Euroopa riikide poolt Iraani suhtes kehtestatud „piirangutele“. Iraani Lennufirmade Assotsiatsioon kinnitab, et otsusel ei ole seost koroonaviirusega, kuigi Iraanis on ainuüksi diagnoositud nakatumisjuhtumeid tuhandetes.

Norwegian kärbib lennuvõrku


Norra globaalse haardega odavlennukompanii, keda juba enne koroonaviiruse epideemiat üsnagi finantspõduraks peeti, on teatanud, et kärbib Londoni ja New Yorgi vaheliste lendude arvu 28. märtsi ja 5. mai vahel seniselt kolmelt kahele ning vähendab kõvasti kapatsiteeti ka Roomast Los Angelesse, Bostonisse ja New Yorki viivatel suundadel.

Kodanik M jälle Pariisis


Hotelligrupp Citizen M avab Pariisis oma neljanda valduse ja mitte lihtsalt-kuskil-Pariisis, vaid väga​ prominentsel rue de la Boétiel, kiviviske kaugusel Champs-Élysées’st ja reklaamib end tagasihoidlikult kui „taskukohast luksust“. Kodanik M-i tavakülastajad on ärimehed ning uue butiikhotelli kõik 151 numbrituba sisaldavad laiu kaheinimesevoodeid, vihmadušše, kliimakontrolliseadmeid ja sujuvalt sumedaks sätitavat valgustust. Lähitulevikus on Citizen M-il plaanis lahti lüüa uued hotellid Seattle’is, Washington DCs, Genfis ja Londoni-Victoria jaama vahetus läheduses.

Reisidiilid

LUFTHANSA: edasi-tagasi lennud Helsingist Mallorcale ja Barcelonasse alates 102 € märtsist maini. ticket.fi

WIZZ AIR: lennud Londonist Tenerifele alates 16.99 £ ühe suuna kohta teatud päevadel märtsist maini. Wizzair.com

ROSSIYA: ühe suuna lennud Moskvast Bangkokki teatud päevadel mais alates 97 €.
ozon.travel