Internetti on lekkinud Finnairi lennugraafiku taastamise plaan, mis ei näe ette, et Helsingi-Tartu lennud käesoleval aastal taastuksid. Helsingi ja Tallinna vahel paistab olevat plaan juulis opereerida 28, augustis 42 ja septembrist 49 iganädalast lendu. Kauglendudest paistavad olevat sõiduplaanist ajutiselt ehk märtsini 2021 välja visatud lennud Chicagosse, Los Angelesse ja San Franciscosse, Beijing Daxing Internationali, Xiani, Nanjingi ja Guangzhousse, Fukuokasse, Pusanisse ja Sapporosse. Lennud Delhisse ja New Yorki peaks hakkama taastuma augustis, Miamisse ja Tokyo Hanedasse novembris, Phuketile detsembris. Lekkinud lennuplaan võib mõistetavalt muutuda.

Thai Airways pankroti veerel


Endale viimastel aastatel 2,64 miljardi suuruse võlakoorma tekitanud Thai Airwaysi ootab ees pankrotimenetlus. Tai valitsus otsustas 1960. aastal asutatud lennuliini segaseid rahaasju lasta rappida pankrotikohtu kullil, misjärel 51% ulatuses riigi poolt omatud lennufirma saab uue juhatuse. Eurooplaste armastatuima Aasia riigi lipukandja opereeris kunagi lipukirja „Sujuv kui siid“ all, kuid on tuntud ka ebaefektiivse ja sumeda majandamise poolest. Eestile lähim linn, kuhu Thai lendas, on Stockholm. Ühelgi juhul ei plaani Thai rahvusvahelist lendamist taastada enne 30. juunit.

Shnelli hotell viib reisile Tallinnast lahkumata


Olukorras, kus kaugetele maadele reisimine on keeruline, pakub Go Hotel Shnelli eksklusiivselt hotellikülalistele reisimuljete kuulamise teemaõhtuid. Esimene üritus, mis toimub 29. mail, on seoses jahtlaev Admiral Bellingshausen naasmisega Eestisse pühendatud Antarktikale. Temaatilise tervitusjoogi järel jagab Antarktika muljeid hiljuti ise lõunamandriekspeditsioonil käinud Tiit Pruuli. Järgmine reisiõhtu on plaanitud teha Gruusia-teemaline.

Qatar Airways jagas meedikutele heldelt tasuta pileteid


Qatar Airways kinkis üle kogu maakera palehigis rabavatele meditsiinitöötajatele 100 000 tasuta piletit, et tunnustada tohtrite kangelaslikkust kriisiperioodil. Arstkond sai end pileti taotlemiseks registreerida lennufirma kodulehele seatud lingi kaudu( qatarairways.com/ThankYouHeroes) ja unikaalset koodi kasutades preemiareise lunastada.

India enda avamisega ei rutta


Delhist teatatakse, et reisilennud ei saa riigis maanduda kindlasti mitte enne 1. juunit ning ka see kuupäev on veel kaheldav. India lennuliiklus on valitsuse otsusega olnud koroonaviiruse leviku kartuses suletud märtsikuust saadik. Hetkel tegeletakse veel vaid ula peale jäänud indialaste koju toomisega. Naaberriik Pakistan on olnud julgem ning alustas vähemasti kohalike lendudega juba 16. mail.

1,35 miljardi elanikuga Indias on olnud koroonaviiruse tõttu 3029, Pakistanis 903 surmajuhtumit.

Steigenberger avab tasapisi oma uksi


Steigenberger Hotels and Resorts lubas, et teeb tuleva nelja nädala jooksul lahti enamiku oma korralikult tuulutatud ja puhtaks kuulutatud valdustest Saksamaal.

Hotellid Bad Homburgis, Bad Neuenahris, Bad Pyrmontis, Petersbergis, Braunschweigis, Bremenis, Dresdenis, Düsseldorfis, Heringsdorfis, Jenas, Kölnis ja Leipzigis peaksid uksed avama juba 25 mail. Spaateenuseid ja puhvetistiilis hommikueineid siiski veel ei pakuta ning numbritubadest on kadunud kirjutusvahendid, dekoratiivpadjakesed ja linikud, mida kõiki arvatakse võivat ohustada külaliste tervist.

Stockholm pikendab lõhates metrood


Rootsi pealinna metroosüsteem saab 2026. aastaks kaks uut peatust: sinist liini pikendatakse Järfälla rajooni linna põhjaosas ning juurde tuleb kaks uut peatust: Barkarbystaden ja Barkaby. 4,1 kilomeetri pikkusi lisatunneleid hakatakse puurima ja lõhkama juba juunikuus.

Sloveenia kuulutas eriolukorra kehtetuks


Sloveenia valitsus kuulutas, et piirid on ELi kodanikele 31. maist lahti. Saabujaid karantiini ei panda. Sloveenias on uue nakatusjuhtude arv viimasel ajal olnud minimaalne.