Prokuratuuri väitel tootis Lepp oma erafirma saateid enda juhitud Tallinna TV tehnika ja töötajatega. Eriasjade prokurör Leelet ­Kivioja kirjutas apellatsioonis, et TTV tehnika kasutamist kinnitasid maakohtus üle kuulatud saadete „Vaba mõtte klubi“ ja „Keskkonnanädal“ operaatorid ja monteerijad.
KOHTUALUNE: Telemees Toomas Lepp on kahes kohtuastmes õigeks mõistetud, sest Tallinna TV ei saanud "Vaba Mõtte Klubist" rahalist kahju.

Ringkonnakohtunikud lugesid maakohtu istungite protokollid üle ega leidnud sealt Kivioja sõnadele kinnitust. Prokuröri mainitud tunnistusi otsisid edutult taga ka advokaadid. „Nad olid sunnitud kõik kohtuistungi protokollid uuesti läbi lugema. Sellest on tingitud ka tavapärasest suuremad menetluskulud,“ seisab ringkonnakohtu otsuses.

Ringkonnakohtus Lepa süüasja arutamist juhtinud, 27aastase staažiga Meelika Aava kommenteeris Ekspressile: „Varasemast ei meenu, et prokuratuur oleks mõnes kohtuasjas esitanud valeväiteid.“
ÕIGUSEMÕISTJA: Ringkonnakohtunik Meelika Aava tegi Toomas Lepa süüdistuse maatasa.

Prokurör Kivioja ei soostunud Ekspressiga rääkima ja palus pöörduda prokuratuuri pressiesindaja poole. Sealt tuli vastus: „Prokurör pole esitanud väärväiteid. Küsimus taandub sellele, kuidas tõendeid tõlgendatakse.“