100 500 € Olev Subbi „Õu vana autoga“ (1979).
Kes on see salapärane koguja, kellel on võimalik selliseid summasid eesti maalikunsti soetamiseks välja käia? Teadaolevalt kuulub Eesti suurim Subbi maalide erakogu suurettevõtja Enn ­Kunilale. Tema kollektsioonis on üle 40 Subbi teose kunstniku eri loomeperioodidest. Kunila on aastate jooksul korraldanud seitse Subbi isikunäitust ja andnud välja Eero ­Epneri poolt kirjutatud Olev Subbi monograafia (2006) ja eluloolise raamatu (2015).
115 000 € Olev Subbi „Via della Lungara“ (2000).

Ekspress küsis Kunilalt, kas tänavustel oksjonitel hinnarekordeid kaasa toonud Subbi maalid ehivad nüüd tema erakogu. Meile e-postiga saadetud vastuses ei kinnitanud ta nende maalide ostu, aga ka ei lükanud seda ümber.

„Ma ei ole kunagi teavitanud avalikkust kunstioksjonitel osalemise tulemustest ning ei pea õigeks ega vajalikuks teha seda ka seekord,“ kirjutas Kunila Ekspressile.

„Minu kunstikollektsiooni kuuluvate töödega, sh Olev Subbi töödega, on saanud kunstisõbrad tutvuda paljudel näitustel ja saavad seda teha ka jätkuvalt. 25. juulil avatakse Tallinna Kunstihoones Olev Subbi 90. sünniaastapäevale pühendatud näitus ning seal on väljas ka mitmed minu kollektsiooni kuuluvad tööd.“
84 000 € Olev Subbi „Tütarlaps palkonil“ (1975).

PS Haus Galerii oksjonil jäid lõpuks Subbi maalile pakkumisi tegema kaks kunstihuvilist, üks neist, kelle isik Ekspressile hästi teada, oli naine, aga Subbi maali ta 100 500 euro eest siiski ei omandanud.