Nädala anekdoot

„On alles jama! Koolivend käis linnas tööasju ajamas ja tahtis nagu vanasti ööbida minu juures elutoas
diivanil.“

„Milles probleem?“

„No ma pidin talle seletama, et esiteks olen ma
abielus ja teiseks magan nüüd mina diivanil.“

Laias laastus on Eestis kõik sama, ainult selle erandiga, et eestlastel pole ka väljaspool jaanipäeva mõistust ollagi.

Siinjuures lohutan oma kalleid lugejaid, et kui olete õnnekombel saanud omale Schengeni viisa ja saatus on teid Eestimaa rannale paisanud, siis ei pea ilmtingimata jaanipäeva kartma. Enamik eestlasi väljub jaanipäevalt suuremate füüsiliste vigastusteta ja mis vaimset tervist puudutab, siis on keskmine eestlane peast nikastanud ka ilma igasuguse jaanipäevata. Ka teie saate jaanipäeva nautida.

Kõigepealt tuleb seada sammud kohalikku poodi ja osta endale suur balloon Double Bocki õlut. See maitseb nagu vesipühvli uriin ja maitseb seetõttu eestlastele väga, kõik joovad seda. Balloon või kaks näpus, tuleb seada sammud lähimale jaanitulele.

Jaanituli on selline suur lõke, mille jaoks koguvad eestlased aasta otsa prügi, aga vahel põletatakse nalja pärast ära ka kellegi talveks kogutud küttepuud või pannakse põlema mõne vana nõia maja. Kui välismaalane ilmub jaanitulele, teatavad kohalikud kohe, et traditsiooni kohaselt tuleb üle põleva lõkke hüpata. Kui see sinuga juhtub, palu eestlastel ette näidata ja see aeg, kui need tohmanid end lõkkes kõrvetavad, hiili vaikselt minema.

Ühel korralikul jaanitulel müüakse šašlõkki. Lapsed saadetakse batuudile ennast lõbustama. Kui mõni laps sulle ette jääb, võid saata ta enda eest üle lõkke hüppama. Tasuks võid osta talle jäätist või anda korraliku lonksu oma Bocki. Üldiselt eelistavad Eesti lapsed Bocki.

Parim osa jaanipäevast on noored blondid naised, kes ei unista siin elus muust kui ainult musta mehega seksimisest. Vahel räägitakse, et eesti naised on hirmsad bitšid, aga see tuleb vaid sellest, et eesti mehed ei oska neile läheneda. Korrektne protseduur on järgmine: valid välja ilusa pifi, lähed tema juurde, teed komplimendi kas tema rindade või tagumiku kohta, naeratad laialt ja pakud lonksu oma Bocki.

Seejärel on kaks varianti. Kas ilmub välja blondiini mees, kes on suure armastuse märgiks ostnud mõned varred šašlõkki. Sel juhul tuleb kiirelt plagama panna.

Või teine variant, et mees läks šašlõkki ostma, aga nägi järjekorras sõpru ja jäi nende juurde jooma. Sel juhul ütled tütarlapsele, et just täna õitseb sõnajalaõis ja teie kaks peate minema metsa seda otsima.

Et kõik libedalt läheks, ära unusta kaasa võtta ohtralt ­Bocki.