"Eesti muld ja Eesti süda".

Kui palju erineb klassikalise muusika dirigeerimine popmuusika klassikalisest käsitlusest?

Erineb palju. Lisaks orkestrile on nüüd laval ka bänd, muusika on palju rütmikesksem, tähelepanu tuleb tavapärasest rohkem koondada täpsele koostiksumisele.

Kas koostöö maksimalist Rein Rannapiga hirmutab või tekitab positiivse ootuse?

Olen Rein Rannapiga koostööd teinud ka varem, viimati kui esitasime Riivo Kallasmaa ja Pärnu Linnaorkestriga tema oboekontserti. See oli klassikalises vormis teos, kuid stiililt sümfooniline popmuusika. Temalt võib oodata selliseid stiilisulameid ning fantaasiaküllaseid uusi ideid orkestri kasutamises. Mõte legendaarsetest Ruja lugudest esitatuna koos sümfooniaorkestriga tekitab küll ootust ja põnevust!

Kui palju te olete ise varem jälginud popmuusika klassikalisi käsitlusi ja mis on teile kõige parema mulje jätnud?

Ei ole varem teadlikult kõrvu lahti hoidnud, kuid igal juhul on sümfooniaorkester selline kõlavõimaluste meri, mis hoolimata stiilist või žanrist võimendab kordades esitaja võimalusi ning kuulaja elamust.

On teil kui dirigendil soovi ja võimalusi Rannapit orkrestri mõne finessiga üllatada?

Suurepärased interpreedid orkestris võivad alati heliloojat üllatada, kas omapoolsete ideedega või puhtalt mängu ja tooni iluga.

--

"Roosteaba maailam" kontsert toimub 20.augustil kell 20 Tallinna Lauluväljakul. Kontserdile on müügil vaid 900 eksklusiivset piletit, millest 100 on restorani VIP alal. Pileid müüakse Piletilevis ja Ticketer.ee-s.

Kontserti esitleb Thermory, toetavad Netikino, Alexela, Tallinna linn, Maks ja Moorits, Graanul Invest, Saku, 4Sisters Catering.

Kontserti korraldaja tagab, et üritus vastab kõigile Terviseameti nõuetele. Oru värav avatakse kell 18, palume Tallinna Lauluväljakule jõuda aegsasti, et kõik endale sobivad ja kehtestatud reeglitele vastavad kohad leiaksid.