Eesti väikelinnad


Eesti väikelinnades ja maa-asulates kolamine ning sealsete unustusse vajunud arhitektuuripärlite leidmine. Järvamaal Peetris asuv Vilen Künnapu projekteeritud kunagise Oktoobri kolhoosi keskusehoone on üks mu lemmikuid. Paraku on hoone maha jäetud ning laguneb, kuid sellest hoolimata mõjub ta suursuguselt oma vormilihtsuses ja ümbritsevas tühjuses.

Raamatupoed


Naudin füüsilist raamatupoe kogemust ja eelistan seda neti­poodidele. Erilised lemmikud on välismaa raamatupoed, mis annavad ülevaate sealse ühiskonna eelistustest. Isegi kui kohalikku keelt ei oska, siis pealkirjade ja illustreerivate materjalide kaudu saab hea ülevaate, milliste sündmuste ja inimeste vastu huvi tuntakse. Paraku vajutab globaliseeruv maailm järjest enam oma jälge ka raamatupoodide sisule.

Nn vanameeste ­loengud/saated


David Vseviov, Hendrik Relve, Mart Kalm, Aleksei Turovski on minu vaieldamatud lemmikud. Inimesed, kelle puhul sa tajud kohe, et nad on oma valdkonna fanaatikud ning teavad sellest kõike – suurest pildist pisimate detailideni. Lisaks on neil oskus karismaatiliselt ning kuulajat kuulama naelutavalt oma teemast rääkida.

Üksiolek


Kõige paremini laen oma patareisid maakodus üksi olles, tehes tööd, mis ei nõua mõtlemist ega arvuti taga istumist. Riisumine, võsa maha võtmine vms füüsiline tegevus on need, mis aitavad aju täiesti välja lülitada ning teha korraliku restardi.