Vaesusega võitlevast üksik­emast sai muinasjutuliselt rikas kirjanik, ta abiellus uuesti ja sai veel kaks last. Ja tema kuulsus üha kasvas. Oma eraelu õnnestus tal siiski arukalt varjus hoida, ehkki 2011. aastal tekkis tal ka vastasseis Briti ajakirjandusega, sest see kippus tema ellu tungima. See pole muidugi ainus kord, kui Rowling on üsna selgelt oma arvamust väljendanud ja teravatesse sõnavahetustesse sattunud. Viimasel ajal on aga tema ümber tekkinud tõeline möll, räägitakse isegi põlvkondade konfliktist ja sellest, et tema lugejad hülgavad ta.

Millest see kõik siis algas? Ühest üsna naljatlevast säutsust vastuseks kellegi arvamusele, et pärast Covid-19 ohu taandumist tuleks luua ohutum maailm inimestele, kes menstrueerivad. Rowling vastas sellele: „„Inimesed, kes menstrueerivad!“ Ma olen kindel, et kunagi oli nende inimeste jaoks mingi sõna. Kas keegi aitaks mind? Wumben? Wimpund? Woomud?“

Sellele järgnes tormiline reaktsioon, väideti, et ta vihkab transseksuaalseid inimesi, ja Rowling pidas vajalikuks selgitada, et tema meelest on inimese sugu reaalselt olemas, ning kui seda olemas ei oleks, ei saaks ka rääkida näiteks samasooliste külgetõmbest.